1

(14 odpowiedzi, napisanych Ogólne)

Bat w wersji 8.6, 64bit.
W polu "od" wyświetlają się adresy w postaci =?UTF-8?Q?xxxxxxx=5F94=40wp=2Epl?= <xxxxxxxx_94@wp.pl>
zamiast normalnego  xxxxxxxx_94@wp.pl

Takie wyświetlanie mają maile z adresów @wp.pl, @o2.pl, @seznam.cz, inne są poprawne
Jest jakis sposób aby wszystkie wyświetlały się poprawnie, bez tego =?UTF...    ?

2

(6 odpowiedzi, napisanych Ogólne)

W Bacie można stworzyć odpowiedni filtr selektywnego pobierania dla każdego konta (albo wspólny) i zdefiniować dowolny zakres dat z którego poczta będzie pobierana. Filtrować  można m.in. na podstawie wieku (mniej niż/więcej niż)  lub daty utworzenia wiadomości ( przed, po, jest)

-można zrobic kopie ustawień wszystkich kont, robiłem wiele razy przy reinstalacji systemów.
Zapisując kopię zapasową można wybrać co w niej ma być. Może być wszystko, a mogą być tylko ustawienia kont, albo załączniki, albo zawartość folderów z pocztą. Sam decydujesz.
-położenie katalogów z pocztą można samodzielnie definiować. Zupełnie dowolnie. Dla każdego folderu poczty można zdefiniować inny katalog na dysku, nawet na różnych dyskach.

Nie mogę sobie poradzić z wyświetlaniem wiadomości w formacie HTML.
W konfiguracji na dwóch komputerach mam ustawione:
sposób wyświetlania czysto tekstowych: prosty tekst
sposób wyświetalnia wiad. w form. HTML: tylko HTML
sposób wyświetlania wiad. w form. alternatywnym:  HTML i czysty tekst

- na jednym komputerze wyświetlają się wiadomości w HTML-u, poniżej wiadomości nie ma żadnej zakładki, nie można wyświetlić w czystym tekście.
- na drugim wyświetlają się w "czystym tekście", a poniżej wiadomości jest zakładka tekst/wiad. html i można sobie ręcznie przełączyć na podgląd html.

W jaki sposób mogę spowodować aby wiadomości wyświetlały się najpierw w html-u ( a ewentualnie ręcznie można było przełączyć na zwykły tekst)
W którym miejscu włącza/wyłącza  się zakładki widoczne pod treścią wiadomości ?

Proszę o pomoc, bo od kilku dni próbuję i nie mogę tego ustawić

4

(1 odpowiedzi, napisanych Ogólne)

Zainstalowałem nową wersję Bata (3.98.4), i przestały się otwierać odnośniki do stron www.
Poprzednio miałem wersję 3.01 i nie było problemów.
Teraz wyskakuje komunikat:  - "http://www.jakastam.htm " z określonym plikiem nie skojarzono żadnej aplikacji -
po zamknięciu okienka z tym komunikatem wyskakuje kolejne: "C:/sciezka_do_firefoksa/Firefox.exe" z określonym plikiem nie skojarzono żadnej aplikacji -
Tak samo jest po zmianie domyslego programu na IE.
Był niedawno podobny temat, ale zaproponowane tam rozwiazania nie pomogły.
No i nie wiem czy wracać do starej wersji, czy jednak da się coś z tym zrobić?
Macie jakieś propozycje?

Boro