11

Odp: IMAP faktyczne usuwanie wiadomości czy jest możliwe

W skrócie!!!!

Nie wiem ilu Ty masz pod sobą użytkowników, ale jeśli Twoi użytkownicy mają pamiętać o takich rzeczach jak regularne oczyszczanie i kompresja folderów ponieważ autor oprogramowania przeoczył taką funkcję to im szczerze współczuje.

Tak jak pisałem już, chodzi mi dokładnie o taki malutki problemik jak automatyczne pilnowanie porządków w folderach IMAP. Nic więcej.

A co do tłumaczenia to nadal uważam że słowo kompresja nie jest tutaj kompletnie na miejscu szczeólnie w odniesieniu do folderów IMAP smile rzadna wiadomość nie jest kompresowana defakto smile

Niechce się na tym forum z nikim kłócić.

Zgłosiłem z czym nie mogłem sobie poradzić. Nie ma na to rozwiązania ok. Zmienię klienta poczty smile W końcu żyjemy w wolnym kraju smile

Tylko cały czas poprostu szukam idelanego programu i BAT spełniałby te wymagania żeby miał właśnie taką opcję jak automtyczne oczyszczanie folderów imap np. przy wyjściu z programu smile ALE JEJ NIE MA smile

12

Liszek napisał/a:

Nie wiem ilu Ty masz pod sobą użytkowników, ale jeśli Twoi użytkownicy mają pamiętać o takich rzeczach jak regularne oczyszczanie i kompresja folderów ponieważ autor oprogramowania przeoczył taką funkcję to im szczerze współczuje.

I wtym miejscu po raz kolejny się mylisz. Poważny dostarczyciel kont udostępnia także pomoc w konfiguracji programów. Aby TB automatycznie czyścił foldery imap należy użyć w tym celu Terminarz i ustawić odpowiednią dla każdego użytkowniaka periodyczność wywołania tej funkcji.

Liszek napisał/a:

Tak jak pisałem już, chodzi mi dokładnie o taki malutki problemik jak automatyczne pilnowanie porządków w folderach IMAP. Nic więcej.

Po raz kolejny odeślę cię do podręcznika:
Dodatkowe funkcje w The Bat!
Terminarz
Operacje

Uruchom porządkowanie folderów
Wybór operacji porządkowania folderów powoduje otwarcie praktycznie takiego samego panelu, który otwiera się z menu Folder | Porządki w folderach. Różnica polega jedynie na obecności opcji Uruchom w tle, której nie ma przy uruchamianiu porządkowania z menu. Operacja ta umożliwia całkowitą automatyzację okresowego porządkowania baz danych wiadomości.

Liszek napisał/a:

A co do tłumaczenia to nadal uważam że słowo kompresja nie jest tutaj kompletnie na miejscu szczeólnie w odniesieniu do folderów IMAP smile rzadna wiadomość nie jest kompresowana defakto smile

Wyłącz sobie tę funkcję dla danego folderu. Sprawdź fizycznie ile zajmuje dany folder na lokalnym dysku. Następnie uruchom tę funkcję.

Liszek napisał/a:

Tylko cały czas poprostu szukam idelanego programu i BAT spełniałby te wymagania żeby miał właśnie taką opcję jak automtyczne oczyszczanie folderów imap np. przy wyjściu z programu smile ALE JEJ NIE MA

Na upartego możnaby to zrobić przy użyciu wiersza poleceń i dodatkowo wtyczki do TB. Znacznie łątwiejsza jest obsługa terminarza.

13

No widzisz. Testuje terminarz. Tylko o to mi chodziło smile