11

Odp: Emotikony i inne 'bajery'

Witam.

A ja nadal was nie rozumiem. Może i istotnie w incred... jest przerost formy nad treścia ale jako zywo nikt nikogo nie zmusza do korzystania z funkcji które sie komus nie podobają. Także nadal uważam że takie opcje tez powinny być w the bat! dostepne a to czy ktoś ich bedzie używał czy nie to juz zalezy od indywidualnych potrzeb użytkownika.
Ja po prostu chcę mieć wybór. Mysle że inni też.

Pozdrawiam

12

dealer napisał/a:

Także nadal uważam że takie opcje tez powinny być w the bat! dostepne a to czy ktoś ich bedzie używał czy nie to juz zalezy od indywidualnych potrzeb użytkownika.
Ja po prostu chcę mieć wybór. Mysle że inni też.

Liczba opcji konfiguracyjnych w The Bat! już w tej chwili zbliża się do niebezpiecznej granicy i dodanie nowego kodu tylko dla wzbogacenia formy wiadomości mogłoby spowodować zaburzenie i tak już nieco chwiejnej stabilności. Są znacznie ważniejsze problemy do rozwiązania: polepszenie obsługi serwerów IMAP, "dopieszczenie" obsługi kodowania Unicode, poprawa licznych błędów... Nawet obecnie można przecież "upiększać" wiadomości wysyłane w formacie HTML. Użytkownicy lubiący świecidełka mogą dodać mrugające gwiazdki, biegające reniferki czy inne tego typu bezużyteczne gadżety - nie trzeba do tego nowych opcji w programie, lecz trochę własnej fantazji (a także odrobinę dobrego gustu i wyczucia).

13 (edytowany przez m4verick 2008-01-29 21:42:47)

Witam,
Uzywam TB od samego poczatku kiedy powstal. Naszlo mnie na zastosowanie upiekszaczy w niektorych emailach, tzn. dodanie zdjecia w tresci, itp. Coprawda ladnie zapisuje w html ale np. na yahoo wszystkie zdjecia pokazuje jako biale pola i zdjecia sa w zalaczniku. Dodam, ze wylaczona jest blokada zdjec na yahoo. Nie ma problemu z tym na gmail.
W wyslanych, wiadomosci pokazuje sie poprawnie. Czy to wina yahoo czy TB?

PS. Wlasnie sprawdzialem v.4 bete i tez ten sam problem jest sad

14

Jak sam zauważyłeś na jednym webmail jest a na drugim nie ma. Pytanie dlaczegoi na jednym jest a na drugim nie ma widocznych grafik? Odpowiedź czyja to wina raczej jest łatwe. Spróbuj na innych webmailach, otwórz wiadomość - html w samej przeglądarce i zobacz czy są z nią problemy.

15 (edytowany przez m4verick 2008-01-30 21:29:50)

jak otworze sam html w osobnej przegladarce to wszystko jest OK, tylko kto to bedzie robil smile ludzie chca odrazu widzec co jest grane... wiesz o czym mowie?

PS. nie wymagaj od zwyklego zjadacza sera, zeby umial otwierac jeszcze zalaczniki lol
PS2. dalem sobie spokuj z tymi "wodotryskami" wracam do prostego textu w emailach smile

16

Tak jak widzisz yahoo ma coś skopane.