Niestety, ze słownikami to różnie bywa. Ja sam mam z nimi pewne problemy. Tak, jak pisał tu na forum kolega Zygmunt - inna firma pisze The Bata, a inna moduł sprawdzania pisowni. Dlatego to wszystko tak wygląda. Miejmy nadzieję, że przyszłość przyniesie wiele ulepszeń w tej materii
Co do wtyczki antyspamowej, to wystarczy ją załadować do listy wtyczek antyspamowych. W zasadzie nie wymaga ona jakiejś specjalnej konfiguracji. Kiedy wtyczka jest już załadowana i nadchodzi nowa wiadomość, musimy koniecznie ją oznaczyć. Klikamy prawym na wiadomości i wybieramy 'Klasyfikuj do śmieci' jeśli nowa wiadomość jest spamem lub 'Klasyfikuj do NIE-śmieci' jesli nowa wiadomość nie jest spamem. W ten sposób uczy się ta wtyczka. Oczywiście, tym lepiej się uczy, im więcej wiadomości w ten sposób jej pokażesz. Najlepiej też jeśli wiadomości spamowych będzie mniej więcej tyle samo co nie-spamowych. Są gdzieś w sieci do pobrania całe takie paczki wiadomości. Importujesz sobie wtedy na przykład 500 wiadomości i oznaczasz je jako spam, a potem drugie 500 jako nie-spam i w ten sposób można szybko nauczyć wtyczkę W konfiguracji wtyczki jest też taka lista ignorowań. Tam można podać kiedy wtyczka ma ignorować daną wiadomość. Myślę, że patrząc w ustawienia tej wtyczki domyślisz się o co chodzi.