Temat: Czy da sie przy kontach IMAP wyłaczyć pytanie o sciaganie załączników?
Witam serdecznie
Niestety praca w programie The Bat coraz bardziej mnie do niego zniechęca. Ze względu na jego liczne błędy i niedociągnięcia.
Wszystkie konta w firmie pocztowe przerobiłem na IMAP ze względu na łatwiejsze nimi zarządzanie. Aby treść wiadomości szybciej się wyświetlała w ustawieniach konta IMAP zaznaczyłem opcje przy przeglądaniu wiadomości pobieraj tylko ich część. Oprócz wiadomości ponieżej 100okb. Otóz teraz jak przychodzą mi wiadomości z paroma załącnzikami, to przy pierwszym otwarciu załącznika pojawia się komunikat czy chce pobrać załączniki. Jednak gdy chcę za pierwszym razem odrazu pobrać wszystkie załączniki i zapisać je np. na dysku lokalnym, wówczas muszę to robić 2 razy, ponieważ za pierwszym razem program ściąga tylko pierwszy zaznaczony załącznik. Dopiero po ponownym zaznaczeniu i próbie zapisania załączników udaje się je zapisać na dysku ponieważ są już lokalnie ściągnięte.
Zatem mam 2 pytania:
1. Czy da się jakoś wyłaczyć ostrzegawczy komunikat o tym że załacnziki będą ściągane? (może jakas zmienna w rejestrze)
2. Czy da się coś zrobić z tym zeby od razu można było zapisać wszystkie załączniki za pierwszym razem.
Z góry dzięki za info.