1

Temat: Jak wyczyscic historie wpisywanych adresow e-mail

Witam,
z TheBatem mam stycznosc od wersji v1.x, jednak nie mialem dotychczas problemu, ze thebat po upgradzie zle interpretuje zapamietane adresy mail.
W wersji 3.x wystarczylo wpisac adres@mail.pl w polu TO: i nie bylo problemu. Adresy zapamietaly sie w postaci "adres@mail.pl". Po upgradzie do wersji 4.0.x.x Po adresie "adres@mail.pl" dochodza <>. Wtedy maile trafiaja do postmastera.

Nie ukrywam, ze jest to masakrycznie upierdliwe (ja jestem tym "postmasterem" wink.

Czy mozna w jakis sposob usunac cala historie wklepanych z reki adresow ? Czyszczenie historii IE nie dalo rezultatow...

Domyslnie adresy sa brane z ksiazki adresowej.

pozdrawiam.

2

Odp: Jak wyczyscic historie wpisywanych adresow e-mail

Options -> Preferences -> Address History, tam jest m.in. opcja 'Limit history by' - można ustawić np. na kilka ostatnich pozycji i dodatkowo 'Purge exceeding entries from history on exit'. Nie miałam po przesiadce takich problemów jak ten powyżej, więc nie wiem czy te opcje zrobią co trzeba. Ale spróbować chyba warto.

3

Niestety, nie pomaga i to nie ta opcja smile

4

papik napisał/a:

Czy mozna w jakis sposob usunac cala historie wklepanych z reki adresow ? Czyszczenie historii IE nie dalo rezultatow...

Oczywiście, że można. Po otwarciu okna edytora w polu Do masz rozwijaną listę z historią adresów. Rozwiń ją i klawiszem kursorowym ze strzałką w dół wejdź do listy. Potem za pomocą klawisza Delete możesz usunąć bardzo szybko wszystkie wpisy z listy.

Możesz także ograniczyć zawartość list w polach nagłówka, ustawiając odpowiednie parametry w panelu konfiguracji programu w sekcji Nagłówki (pod przyciskiem Edycja masz odpowiednie opcje dla każdego pola).

IE i jego historia nie mają nic wspólnego z The Bat!