Temat: znaczniki

Witam
Jestem nowy. Nowy jako użytkownik Bata i nowy jako uczestnik tego forum. Z góry przepraszam za być może banalność pytania ale próbowałem szukać odpowiedzi na moje pytania na forum i nie znalazłem co nie oznacza że ich tu nie ma. A pytanie brzmi, co oznaczają poszczególne znaczniki na "kopertkach"? Np. zielona kreska z boku, różowa koperta, "ptaszek" na kopercie? Innych nie stwierdziłem u siebie ale może i są, nie wiem.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

2

Odp: znaczniki

Pobierz podręcznik do The Bat! (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) i tam znajdziesz opis ikon pojawiających się na liście wiadomości (w rozdziale Obsługa listy wiadomości)

3

Oczywiście, że pobrałem. Nie lubię zawracać ludziom głowy gdy mogę tego uniknąć, ale tam tego nie ma. Niestety. Jest tylko o parkowaniu i fladze i o to się nie pytam. A co np. znaczy zielony pasek z boku albo kopertka na różowo. No bo "ptaszek" na niej to chyba że była udzielona na maila, na nim że tak powiem, odpowiedź.

4

Nie podałeś ani wersji programu, ani wersji podręcznika. W podręczniku dla wersji 3.99 we wspomnianym przeze mnie wyżej rozdziale mamy coś takiego:

Na liście wiadomości są stosowane różne symbole obrazujące różne atrybuty wiadomości. Domyślnie obowiązuje tu zasada oznaczania wiadomości o wysokim priorytecie ikonami w kolorze czerwonym, a wiadomości o niskim priorytecie - w kolorze szaroniebieskim. Ikony wiadomości z zabezpieczeniem (czyli podpisanych lub zaszyfrowanych) mają dodatkowy znaczek w prawym górnym rogu. Wiadomości przeczytane są symbolizowane za pomocą otwartej koperty, a wiadomości przekazana i z odpowiedzią - pokolorowane dolne narożniki. Wiadomości o normalnym priorytecie nie mają na liście żadnej ikony w kolumnie Priorytet, natomiast występują one na tablicy informacyjnej. Oto podstawowe symbole tych atrybutów:

http://thebat.pl/media/3/20080412-atrybuty.png

5

W podręczniku wersji 3.95.06 (a taki mam) tego niestety nie ma. Dzięki za zainteresowanie no i oczywiście za odpowiedź smile

6

SORRY!!!! Teraz patrzę i jest, ale mi głupio...:(