Temat: Problem - Niechciane okno logowania
Witam wszystkich uczestników forum TB,
mam mały problem z moim TB 4.0.7 Pro, wczoraj wieczorem bawiłem się opcjami w tym ustawieniami grup w moim kliencie poczty no i bez najmniejszych problemów wszystko działało (programu nie wyłączałem) i na koniec wykasowałem wszystkie grupy i wg mnie doprowadziłem wszystko do pierwotnego stanu. Dziś rano po włączeniu TB wyskoczyło okno logowania "Logowanie do The Bat!" no i nie mogę się zalogować bo nie mam grupy (użytkownika) i co bym nie wpisał to wyskakuje mi taka właśnie informacja.
Co mogę zrobić w tej sytuacji? Jakich informacji jeszcze potrzebujecie by pomóc mi w rozwiązaniu tego problemu?
próbowałem już szukać w plikach konfiguracyjnych czy tam nie została jakaś informacja o istniejącej grupie ale szczerze mówiąc nie specjalnie się na tym znam i nie udało mi się samemu tego problemu rozwiązać.
Co w tej sytuacji się stanie po przeinstalowaniu programu, warto podjąć tę próbę?
Pozdrawiam, mplons
------------------------------
Nowy objaw: przy kolejnym włączeniu otworzył się TB lecz już zawieszony i okno Windowsa "Wystąpił problem z aplikacją thebat.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.", nie pokazało sie okno logowania. Może być to istotne tak więc napiszę, że używam Windowsa XP a inne programy pracujące w tle zawsze współpracowały z TB i nie było najmniejszych konfliktów. W systemie ani żadnym innym programie nie było wprowadzanych zmian poza wspomnianymi w TB.
------------------------------
Jakby było tego wszystkiego mało teraz mam ten wcześniejszy objaw z zawieszonym TB po anulowaniu Windowsowego komunikatu pojawił się błąd TB: "System Error. Code 121. Message: Przekroczono limit czasu semafora. Location: ConnectToPipeForWriting; WaitNamedPipe try counter execeeded" no i po kliknięciu OK mam otwarte w tle TB i jak gdziekolwiek kliknę wyskakuje okno logowania.