Temat: Zużycie procesora przez The Bat 4.1 ponad 90%
Witam
szukałem wszędzie ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem
na mikołaja kupiłem komputer - znaczy złożyłem go
może nie jakiejś super klasy, ale dla mnie wystarcza
CPU Sempron 3000+, RAM 2 GB GoodRam 667, Motherboard GigaByte Sseries 6, GPU - on board NVidia 6100, HDD - Samsung SpinSeries 320GB Sata
na tym postawiony Windows XP Profesional SP2 legal kupiony w sierpniu w MediaMarkt
Internet - OrangeFreedom 2MB - przez Siemens ADSL modem USB
Miałem już The Bat z Komputer Świat - Expert i byłem bardzo zadowolony
więc kupiłem The Bat by mogła korzystać cała rodzina
The BAT 4.2
The Bat się włącza z systemem, około 5 minut później się włącza USB modem, potem jest ustawione by The Bat pobrał pocztę;
przy pobraniu pierwszej porcji e-maili nie ma problemu, potem już zaczynają się schody ...
po 2 godzinach jest ustawione by odebrało pocztę z poszczególnych serwerów - z różnicą 5 minutową - serwery poczty : O2, Interia, Gmail i prywatny
Zużycie procesora przy pierwszym pobraniu wzrasta do 80%, opada do około 60% a potem już tylko 100% i nie chce opaść pod jakimkolwiek względem
Wyłączenie The Bat nie pomaga, owszem ikona znika z systray'a, ale w task-meneger proces dalej jest uruchomiony i dalej zużycie procesora jest 100 procentowe.
Dopiero wyłączenie procesu w task-meneger pomaga, aczkolwiek czekałem dobre kilkadziesiąt minut na samoistne wyłączenie się The Bat i nic, żadnej reakcji.
Problem pojawia się raz za razem, czasem jest spokój - może raz czy dwa dziennie - poczta jest używana bardzo często ( studia dzieci)
Rodzina obyta z komputerem ( żona, córków dwóch i syn ) i systemem Windows XP
Raczej sobie radzimy za pomocą Googli i pomaga;
ale tutaj to ręce nam opadają i nie wiemy jak wyjść z impasu.:/
Dziękuję za wszelkiego rodzaju sugestie