1

Temat: Nie można utworzyć kopii zapasowej

Witam

Proszę o pomoc. Działam na nietoperzu ponownie od pół roku. W poprzednich wersjach nie miałem kłopotu z wykonaniem kopii bezpieczeństwa, a teraz jak zaczynam ją wykonywać wyskakuje mi coś takiego:
"Bład przy tworzeniu kopii - Możliwe że indeksy bazy wiadomość jest uszkodzony- spróbuj usunąć pliki indeksu i ponownie odczytać zawartość folderów a następnie ponownie utworzyć kopię zapasową."
Jestem w kropce bo moja baza ma ponad 12G
Działam na widows 7 64 bit a wersje Thebata mam 4.2.38.6
Dzięki za wszystkie dobre rady.

2

Odp: Nie można utworzyć kopii zapasowej

Taki duży rozmiar bazy może rzeczywiście powodować problemy, szczególnie wtedy gdy wiadomości są przechowywane w niewielkiej liczbie folderów. Sprawdź czy masz dużo miejsca na dysku w katalogu Temp, bo The Bat! wykorzystuje go intensywnie podczas tworzenia kopii zapasowej. Spróbuj także przy wyłączonym programie usunąć w bezpieczne miejsce plik indeksowy (messages.tbi) z folderu, na którym zatrzymuje się tworzenie kopii. The Bat! po uruchomieniu powinien ten plik odtworzyć - może wówczas uda się utworzyć kopię. Przyczyną kłopotów może także być jakiś załącznik, z którym The Bat! nie może sobie poradzić, albo jakaś wiadomość w formacie HTML.