1

Temat: Voyager z KŚ

Witam używam programu Voyager dołączonego do gazety KŚ i mam taki problem mam wgrany ten program na komputerze a potem kupiłem też laptop i tam też go wgrałem. Niestety w konfiguracji kont ustawiłem kasowanie wiadomości po odbiorze i w tej chwili mam taką sytuację, że chciałbym mieć wszystkie wiadomości z obydwu komputerów w jednym miejscu (laptop).
Moje pytanie brzmi czy jest możliwe połączenie dwóch plików z wiadomościami i jak to zrobić aby nie stracić wiadomości.
Z góry dziękuję za pomoc.

2

Odp: Voyager z KŚ

Do tego celu musisz użyć funkcji synchronizacji (menu Narzędzia > Synchronizacja) - chociaż nie wiem czy wersja z KŚ (która?) na to pozwala. Aby synchronizacja się udała, musisz mieć na obydwu komputerach dostępny folder wymiany danych o takiej samej nazwie. Na przykład, jeśli w komputerze stacjonarnym będzie to d:\sync, musisz udostępnić dysk "d:" do odczytu i zapisu, a następnie w notebooku "zamapować" udostępniony dysk na komputerze jako dysk sieciowy "d". Przeczytaj opis w podręczniku, ponieważ w programie ustawia się jeszcze różne opcje synchronizacji. Oczywiście, przed operacją polecam jak zawsze wykonanie kopii zapasowej na obydwu komputerach.