11

Odp: Konfiguracja poczty Gmail.

Wysyłka poczty (SMTP):
Serwer: smtp.poczta.onet.pl
Połączenie: Bezpieczne na specjalnym porcie (TLS) Port: 465

Odbiór poczty (POP/IMAP):
Serwer: imap.poczta.onet.pl
Połączenie: Bezpieczne na specjalnym porcie (TLS) Port: 993

Takie mam ustawienia i to działa (pamiętaj o włączeniu IMAP przez WWW, robi się to raz).

12

Niestety u Mnie nie idzie wysłać wiadomości pojawia się komunikat: Wiadomość nie została wysłana. Odpowiedź serwera - 5.7.1 <xxxxxx.interia.pl>  :Realy access danied. Po tym komunikacie nigdzie poczty nie mogę wysłać. Nawet na inne konto emaliowe.

13

Jeśli usiłujesz wysyłać pocztę przez serwer Onetu z konta na Interii to nie ma prawa działać - o tym mówi komunikat. Czy masz konto na Onecie?

14

Zygmunt napisał/a:

Jeśli usiłujesz wysyłać pocztę przez serwer Onetu z konta na Interii to nie ma prawa działać - o tym mówi komunikat. Czy masz konto na Onecie?

Tak mam konto i wysłałem na xxxx@gmail.com też nie działa.

15

Z podanego przez Ciebie komunikatu serwera wynika, że do próby połączenia przez serwer Onet użyłeś nazwy użytkownika z Interii (zamiast yyyy@poczta.onet.pl). Sprawdź jakie masz ustawienia w The Bat! dla połączeń przez serwer Onetu.

16

Zygmunt przepraszam że pytam ciągle mam wielkie problemy z pocztą imap- dokładne z wysyłanie wiadomości do choćby xxx@gmail.com. Gdy chcę wysłać pojawia się komunikat : Wiadomość nie została wysłana. Odpowiedź serwera - 5.7.1 <xxxx@gmail.com>: Relay access denied.  Za wszelka pomoc jak usunąć ten błąd dziękuję z góry - wersja programu 5.0.12.

17

Musisz wreszcie odpowiedzieć na moje pytanie:

1. Jakie masz ustawienia konta w The Bat!, z którego nie możesz wysłać wiadomości?

Podejrzewam, że usiłujesz to zrobić podając adres Gmail zamiast swojego poprawnego adresu na tym koncie. O tym informuje komunikat serwera.

18

Zygmunt napisał/a:

Musisz wreszcie odpowiedzieć na moje pytanie:

1. Jakie masz ustawienia konta w The Bat!, z którego nie możesz wysłać wiadomości?

Podejrzewam, że usiłujesz to zrobić podając adres Gmail zamiast swojego poprawnego adresu na tym koncie. O tym informuje komunikat serwera.

Ustawienie konta The Bat:

Wysyłka poczty:

Serwer: smtp.poczta.onet.pl
Połączenie: Bezpieczne na specjalnym porcie (TLS)
Port: 465

Odbiór poczty:

Serwer: imap.poczta.onet.pl
Połączenie: Bezpieczne na specjalnym porcie (TLS)
Port: 993
Protokół: IMAP 4

19

Dziękuję za pomoc Zygmunt, oczywiście błąd leżał po mojej stronie - podczas konfiguracji poczty.onet.pl zamiast wpisać w polu Użytkownik pełny adres e-mail w postaci twoj_login@onet.pl wpisałem nazwę Użytkownika ale bez poczty.onet.pl  to powodował ten błąd.