Temat: Konfiguracja IMAP na nazwa.pl
Witam, Mogę prosić o dokładna pomoc w konfiguracji thebata na IMAP ? Siedzę nad tym już dłuższy czas ale coś mi do końca nie wychodzi, chyba że źle zrozumiałem sposób działania tego mechanizmu. Pocztę ma na nazwa.pl
Mianowicie:
- jak ustawić poszczególne foldery (odebrane, wysłane, kosz itp. ) tak aby zaktualizowały to co już znajduje się na serwerze pocztowym ? Udało mi się jedynie, chyba poprzez zarządzanie imap ustawić foldery z serwera ale w katalogu Odebrane. Tz. stworzyło się dodatkowe drzewo w folderze odebrane i są w nim wszystkie foldery z serwera, ale nie jest to do końca przejrzyste i praktyczne.
- druga sprawa to że jeśli wysyłam, bądź kasuje wiadomość np. z odebrane, to taka wiadomość trafia tylko do folderu lokalnego na danym kliencie, żadna z tych wiadomości nie trafia na serwer a co za tym idzie nie będzie widoczna dla innych klientów, jedynie wiadomość usuwana, zostaje również usunięta z serwera.
Być może jestem w będzie ze sposobem działania imap w thebat, ale myślałem że można ustawić tak tego klienta, aby wszystkie wiadomości z danego thebat-u trafiały na serwer pocztowy, niezależnie czy będą to wiadomości wysłane, skasowane itp. a na innym kliencie po odświeżeniu były dokładnie takie same.