1 (edytowany przez majkel1989 2013-08-29 10:46:03)

Temat: Dźwięk

Witam,
Chciałbym, by przychodzące wiadomości sygnalizowane były dźwiękiem. Czytałem FAQ i odpowiedzi na forum.
Użytkownik Zygmunt pisał:
"We właściwościach konta (lub folderu - zależy na jakim poziomie chcesz mieć sygnalizację dźwiękową) znajdziesz pozycję Dźwięk i na tej zakładce możesz wskazać właściwy plik w formacie VAW. Zerknij także do podręcznika do rozdziału Konfiguracja kont w programie - tam jest opis ustawień z ilustracją.
Ustawienia globalne są także opisane w podręczniku w rozdziale Dodatkowe funkcje w The Bat! / Udźwiękowienie programu.
Trzecia możliwość to odtworzenie dźwięku przez filtr (korzystam z tego dla sygnalizacji poczty przychodzącej od wybranych osób)."

1. Niestety u mnie w programie Konto>właściwości nie ma zakładki DŹWIĘKI.
2. Ustawiłem filtr dla wiadomości przychodzących (postąpiłem wg Tobias Wrede list-at-tobias-wrede.de):
"Przede wszystkim w globalnych ustawieniach konta pocztowego wyłącz dźwięki dla poczty przychodzącej. Następnie jako ostatni filtr w kolejce filtrów do inbox utwórz ´dźwiękowy´ filtr dla każdego maila (np: kryterium: ´@´ w Od:)."
Wybrałem dźwięk, gdy kliknąłem TEST to go usłyszałem. Niestety gdy przychodzą nowe wiadomości to się on nie odtwarza.

Czy macie jakieś pomysły co mogę robić źle?
Dziękuję za pomoc.

Ps: TB 5.4

2

Odp: Dźwięk

Sprawdź jeszcze raz we właściwościach konta, w lewym panelu przedostatnia pozycja to "Dźwięk". Jeśli chodzi o filtr, to chyba musisz go przenieść na początek listy filtrów, bo tu jest ważna kolejność ich wywoływania.