1

Temat: Hasło Główne - Startowe --JAK?

Witam,
mam The Bat! ver. 16.0.2 i potrzebuję w nim ustawić hasło startowe. W sensie jak uruchamiam the bat program ma od razu pytac o hasło, tak zeby nie mozna bylo przegladac zawartosci programu (ustawien, skrzynek, maili itd).

Doprawdy w programie  znalazłem w ustawieniach->bezpieczeństwo->hasła->hasło główne . Niestety te hasło jedynie blokuje mozliwosc sprawdzania nowej poczty na wszystkich skrzynkach jakie mamy dodane w programie. Mozna natomiast nadal czytac maile przegladac ustawienia itd....

Nie wiem czy program posiada w standardzie taka funkcje, ale jezeli nie to moze jakas wtyczka? ew. jakies zewnętrzny software szyfrujacy plik startowy exe?

Prosze o pomoc szczegolnie kompetene osoby z doświadczeniem

pozdrawiam uprzejmie
LeoLeo

2

Odp: Hasło Główne - Startowe --JAK?

Pewnie chodzi Ci o wersję 1.62 programu, bo wersji 16 chyba nigdy nie będzie :-)
Niestety, ta stara wersja nie ma możliwości skutecznego zabezpieczenia poczty, o którą Ci chodzi. Można wprawdzie ustawiać uprawnienia dla poszczególnych kont i grupować konta, ale nadal nie będzie to w pełni skuteczna ochrona. Możliwość blokowania całego programu wprowadzono - jeśli się nie mylę - dopiero w wersji 3 Professional. Dopiero tam przy instalacji należy wybrać tryb pracy z szyfrowaniem i wtedy jest dostępna ochrona jednym hasłem (zarówno dostępu do programu, jak i wszystkich jego plików konfiguracyjnych oraz całej bazy wiadomości.