Odp: Jak dodać konto hotmail i/lub gmail?
Świetnie, właśnie Ci odpisałem. :-)
Wypróbuj jeszcze jedno: w książce adresowej w bazie certyfikatów Intermediate CA sprawdź czy masz pozycję gmail.com.
Nie mam, ale też nie wiem, jak dopisać certyfikat.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Jak dodać konto hotmail i/lub gmail?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Świetnie, właśnie Ci odpisałem. :-)
Wypróbuj jeszcze jedno: w książce adresowej w bazie certyfikatów Intermediate CA sprawdź czy masz pozycję gmail.com.
Nie mam, ale też nie wiem, jak dopisać certyfikat.
Dzięki Zygmunt. Certyfikaty od Ciebie zainstalowane pomyślnie. Bez względu na to, czy próbuję POP czy IMAP, komunikat jest nieodmiennie ten sam:
!25.08.2020, 18:19:10: IMAP - Błąd fazy potwierdzania TLS: Nieważny certyfikat serwera (Certyfikat nie może być użyty do tego celu).
Dzięki wszystkim za dobre chęci, ale ja mam dosyć.
A tylko jako ciekawostkę dodam, że w ramach eksperymentu zainstalowałem The Bat! w wersji 9.2... Wtedy to konto na Gmailu wysyła pocztę, ale niczego nie odbiera. Bez słowa, bez żadnych ostrzeżeń lub komunikatów o błędach - po prostu nie, bo nie.
--
Pozdrawiam pogodnie - Meszuge
Nie mam pomysłu jak to rozwiązać. Ewidentnie jest coś w Twoim komputerze, co blokuje komunikację SSL. Chyba The Bat! nie jest tu winien. Jeżeli masz możliwość sprawdzenia działania programu na innym komputerze, sprawdź to.
Zrobiłem eksperyment. Jako, że mam szybki komputer i instalacja systemu zajmuje na nim jakieś 14 minut, zainstalowałem The Bat! na nowym, czystym systemie. Idealnie nowym i czystym, zaznaczam, bo to był tylko test, więc nie było żadnej konfiguracji, programów, sterowników, nic! Efekt jest dokładnie ten sam - z Twoimi Zygmunt certyfikatami lub bez nich. Na Gmail mam ze trzy konta pocztowe, więc próbowałem też inne - ot, taka absurdalna nadzieja nie wiem, na co. Oczywiście kicha.
--
Pozdrawiam pogodnie - Meszuge
Cześć, odgrzewam temat, wypróbowałem wszystkie opisywane tu sposoby:
usunięcie konta w thebat
usunięcie katalogu z pocztą
usunięcie plików *CA.EBD
rekonfiguracja w google
restarty komputera
instalacje na dwóch różnych PC
wyłączenie antywirusa (w tym kontroli ruchu SSL)
wyłączenie zapory/defendera
Rezultat: bez zmian.
Ale i tak większość rzeczy to są rady z czapy :-) bo komunikat jest jasny, że Certyfikat nie może być użyty do tego celu, zatem nietoperz certyfikat odbiera poprawnie, tylko przy sprawdzaniu coś idzie nie tak.
Dam przykład certów z reala ze zdefiniowanym obszarem wykorzystania: link do screenshota.
Zatem jakiś mechanizm w programie jest kulawy...
Udało się komuś nakłonić nietoperza do działania z gmailem?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Jak dodać konto hotmail i/lub gmail?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc