Temat: dodanie the Bat do autostaru..i sprawdzanie poczty....
Witam!
W mojej konfiguracji programu brakuje mi kilku ułatwień , zdecydowanie poprawiających konfort pracy z programem.
1. chciałbym by the Bat uruchamiał się z autostartem , w przeciwnym wypadku funkcja dyspozytora wiad. mija się z sensem kiedy Bat jest wyłączony bo i tak nie dowiem się o przychodząych na serwer mailach.
dalsze konsekwencje braku startu aut. to fakt, że probując wysłać np. plik spkowany rarem z opcji tego ostatniego kończy się niepowodzeniem bo Bat nie jest włączony , inny przyklad to wysłanie pliku podejrzanego o wirusa do pogotowia wirusowego w AVK GDATA z poziomu tego pr., także i w przypadku nieaktywnego Bata pokazuje błąd przy probie wysyłania (mam the Bat jako domyślny).
2. po co tablica informacyjna jeśli wiadomość jest pokazana w dyspozytorze, wg. mnie to mija się z sensem taki graficzny ''bajer'' bo w podglądzie dyspozytora wiemy już od kogo , i czego dotyczy sprawa a nawet treść wiadomości .
Co innego, jeśli mamy automatyczne pobieranie wiadomosci bez powiadamiania dyspozytorem wtedy jest sens wyświetlać takie podstawowe dane, że coś przyszło i od kogo.. taki wstępny wgląd ..
3. i w tym nawiązuję do tego co zacząłem w pkt 2, jak ustawić by: .. Bat pobierał automatycznie niektóre wiadomosci z serwera (powiedzmy sprawdzonych nadawców )?. Zatem konkludując jak zrobić by:
program sam się uruchamiał, pobierał wiadomosci od pewnych żrodeł a potem pięknie to wyświetlał wtedy w tablicy informacjnej.
Pozdrawiam