Temat: jak to zliwidować ?

Witam serdecznie
mam taki dziwny problem.
Otóż w programie The Bat na moje konto jest nałożone hasło - zatem dopiero po jego wpisaniu powinienem widzieć pełną strukturę plików i katalogów
jednak tak nie jest

Jak otworzę program The bat to zamiast widoku: (jak na zdjęciu)

http://img156.imageshack.us/img156/7590/dwa1qf.jpg

mam następujący widok

http://img146.imageshack.us/img146/5750/jeden8iu.jpg

(czyli każda osoba załączajac program The Bat widzi jaką mam strukutę plików)
oczywiście nie może się ona dostać do poszczególnych katalogów.
Nie wiem czym to jest spowodowane.
Próba usunięcia danego katalogu  Z sekcji oznaczonej na wysunku powyższym dwójką, kończy się automatycznie nieodwracalnym usunięciem tegoż katalogu z głównego katalogu "pietia" programu pocztowego

czy ktoś miał podobny problem ?
Jak go rozwiazać ?
Jak pozbyć się tego widoku oznaczonego 2 przed włączeniem programu ?

2 (edytowany przez Andy 2006-06-14 10:59:31)

Odp: jak to zliwidować ?

Jaka masz wersje programu TheBat?
U mnie to dziala prawidlowo.
Spruboj wgrac najnowsza wersje TheBata.

3

moja wersja to 3.71.01 prof ediition

chyba pójdę za Twoją radą i spróbuję wgrać nową wersję :-) o ile jest nowsza :-)

4 (edytowany przez Andy 2006-06-14 12:22:33)

Aktualna jest 3.80.06
a Beta chyba 3.81.03

Na glownej stronie www.thebat.pl u gory po prawej rece sa aktualne wersje :-)

5

pawlikp100 napisał/a:

Jak otworzę program The bat to zamiast widoku: (jak na zdjęciu)

Czy masz w The Bat! konto o nazwie "pietia"? Z obrazka wynika, że jest to folder (chyba że zmieniłeś ikony). Jeśli jest to folder, to nie można zabezpieczyć go hasłem. Czy inni użytkownicy mają oddzielne konta o uprawnieniach administratora? Jeśli tak, to będą widzieć strukturę innych kont. W takim przypadku należałoby pomyśleć o pogrupowaniu kont - lecz to nie jest już możliwe w najnowszych wersjach programu przy pracy z szyfrowaniem (nie podałeś z której wersji korzystasz!). Polecam podręcznik.

P.S. Ikona jest prawidłowa, jak dla konta (moja pomyłka, przepraszam). Pozostaje zatem tylko próba instalacji kont użytkowników oddzielnie w ich własnych katalogach systemowych albo pogrupowanie kont i nadanie im odpowiednich uprawnień.

6 (edytowany przez Andy 2006-06-14 12:18:35)

Normalnie jezeli wgrywasz nowa wersje nietrzeba usuwac starej.
Z mojego doswiadczenia niejest to najlepsze rozwiazanie jezeli sa jakies wieksze problemy w starszej wersji.
Dlatego gdybys chcial rozwiazywac problemy przez wgrywanie nowszej wersji tak w kazdym przypadku zrob najpierw kopie zapasowa.
Nastepnie najlepiej wszystko odinstalowac i wyczyscic a potem grac nowa i postawic wszystko z kopii zapasowej.
Szyfrowana opcja to jest dobra sprawa bo masz jedno haslo na wszystkie konta.
Na poczatku bardzo sie podobala ta opcja.
Ale z czasem przekonalem sie ze jest to ciemna uliczka. Jezeli niemasz kopii zapasowej to ciezko sie dostac do uszkodzonej poczty.
Teraz chyba sie wybiore w kierunku zabezpieczenia kryptowaniem calego dysku.
Ale to juz odboczylem z tematu....