Temat: Pusty folder/Nie wybrano wiadomości/Oczekiwanie na wyświetlanie
Hejka,
Znajdujące się tu na forum dwa wątki dot. tego problemu nie rozwiązują go wogóle. Jest jedna wypowiedź, która dotyczy zmiany UKłADu OKIEN.
I to jest rozwiązanie!!
Ale nie na długo....
Problem jest następujący:
Po uruchomieniu programu (po nocy wyłączonego kompa) wyświetla się TYLKO Główne okno programu The Bat!:
Z menu wybrałem: WYGLąD ---> UKłAD OKIEN ---> tutaj dowolnie.
Zmiana nastąpiła i miałem znowu paski narzędziowe do zarządzania pocztą, okna z listą kont, folderów.
Następnego dnia uruchamiam program i ZNOWU wyświetla mi się tylko Główne okno i nic pozatym. Tak się dzieje po długim czasie nieużywania kompa. W tym samym dniu jest wszystko OK.
Program jak najlepiej działa, odbiera pocztę, mogę ją czytać i wysyłać.
Wina prawdopodobnie leży po stronie wyświetlania, z menu "wygląd" można to przywrócić.
Czy komuś jeszcze się coś takiego dzieje czy tylko mnie? Na poprzednich wersjach TheBat tego nie miałem i było OK, namawiałem kolegę na przejście na nowego Bata, ale on używa starego, zresztą niczym się nie różni, może i ja się przerzucę bo taki lag to mnie wnerwia już od samego rana, a może to moja wina? POMóżCIE
EDIT: Poprawka, dzieje się mi tak i koledze na nowej wersji, a wszystko znika po uruchomieniu ponownym kompuera, nie trzeba nawet czekać. Jednak jeżeli komp jest uruchomiony i program zamknę i uruchomię to jest OK, tylko po zrestartowaniu kompa te okna znikają.
EDIT: Kolejny zauważony błąd: pasek, na którym wyświetlają się przychodzące wiadomości zawsze po restarcie kompa ustawia się w pozycji DOMYśLNEJ, wynika to z tego, że program pewnie nie zapisuje ustawień konfiguracyjnych ??