Zygmunt napisał/a:Nie wiem czemu u Ciebie występują takie problemy. Testowałem kopię automatyczną różnicową przez ostatnie dni i pliki są tworzone tam gdzie to wskazałem.
Chyba wyjasniła się przyczyna opisywanych przeze mnie problemów, a zwłaszcza tego, że TB czasami sporządzał kopię poprawnie, a czasami nie.
Okazało się, że gdy zainstalowałem TB 10.4.0.9, to on nie zaktualizował starej wersji,ale zainstalował się oprócz niej!
Miałem dwie ikonki TB: jedną na rozwijanej liście Menu Start, a drugą przypiętą do obszaru startowego. W zależności od tego którą ikonkę kliknąłem, uruchamiała się albo nowe wersja TB, albo stara, obarczona błędem!
Czy Twój The Bat! to wersja z automatyczną aktualizacją?
Tak.
Jeśli tak, to odinstaluj ją całkowicie (łącznie z wpisami w rejestrze), zostawiając w spokoju katalog z pocztą. Następnie zainstaluj wersję "Not-autoupdate" i sprawdź działanie kopii.
Tak zrobiłem, chociaż rejestru nie ruszałem, bo rejestr to jest dla mnie czarna magia.
Miałem potem pewien problem bo MailWasher nie był w stanie odpalić TB, ale zrobiłem reinstalacje MW i samo się to naprawiło.
Teraz będę obserwował jak TB "Not-autoupdate" będzie się sprawował.
PS:
Niestety, nie wiem czy to jest wina tego, że nie wyczyściłem wpisów w Rejestrze (nie wiem jak to zrobić!), ale przed chwilą wykonała mi się automatyczna pełna archiwizacja i plik autobackup.tbk znowu zapisał się w katalogu
C:\Users\[nazwa_użytkownika]\AppData\Roaming\TheBat
zamiast w katalogu
F:\Backup\TheBat
PS2:
Opisana powyżej nieprawidłowo zapisana automatyczna archiwizacja wykonała mi się o godz. 22:00, więc bez zmieniania czegokolwiek ustawiłem timer na godz. 22:25 i z kolei ta archiwizacja wykonała się całkowicie poprawnie, a archiwum tym razem zostało zapisane w prawidłowej lokalizacji!
W poprzednich przypadkach też mi się coś podobnego zdarzało, ale byłem skłonny kłaść to na karb zainstalowanych równocześnie dwóch wersji TB.
Jak odinstalować te wpisy w Rejestrze?