Odp: OAuth Gmail
kliknij prawym klawiszem myszy na nazwie konta, podświetl serwery,
zobacz"odbiór poczty(pop/imap) kliknij uwierztelnienie czy masz zaznaczone OAUTH
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → OAuth Gmail
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zobacz"odbiór poczty(pop/imap) kliknij uwierztelnienie czy masz zaznaczone OAUTH
wejdź na google.com, w prawym górnym narożniku masz "zaloguj",
dalej w prawym górnym narożniku masz konto google /ja mam kółko/ kliknij,
otwórz zarządzaniem kontem google, dalej otwórz "bezpieczenstwo"
ostatnia aktywność związana z bezpieczeństwem, zobacz czy batowi przyznano dostęp do konta
Na innym koncie gmail, które mam skonfigurowane w TheBat!, a które obecnie nadal jest prawidłowo obsługiwane TheBat! w opcjach "Twoje połączenia z innymi aplikacjami i usługami innych firm" . Niestety na tym koncie gdzie mam problem go nie widać na tej liście apek. Jak dodać/ udostępnić?
jak wyżej wspomniałem, czy na koncie na którym masz problemy jest zaznaczone OAUTH?
jak wyżej wspomniałem, czy na koncie na którym masz problemy jest zaznaczone OAUTH?
wybacz myślałem że odpisałem
tak, ustawienia w TheBat! dla obu kont są identyczne
to jedno konto przestało samo odbierać pocztę nagle, bez żadnej ingerencji z mojej strony
mam tak zrobione jak napisałeś powyżej
ROZWIĄZANE:
Należało zaktualizować TheBAt! do wersji 10.2 lub więcej. Mam teraz 10.5 i wszystko gra.
Nowe update zaktualizował nowe wymagania Google.
Dziękuję Ci za wysiłek i próbę pomocy.
Problem wciąż u mnie występuje, z tego co zauważyłem na forum Ritsów są też inne podobne zgłoszenia.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → OAuth Gmail
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc