Temat: mam the bat home z kluczem i do tej pory dzialal

normalnie,a przed chwila zaczal żadać uzytkownika i hasla.Nie znam takiego czegos,jak odblokowac te funkę.Licze na pomoc.andrzej

2

Odp: mam the bat home z kluczem i do tej pory dzialal

karmandrzej napisał/a:

normalnie,a przed chwila zaczal żadać uzytkownika i hasla

Być może ktoś z twoich domowników zabawił się ustawieniami sieci i administracji ... pogadaj z nimi.

3

karmandrzej napisał/a:

normalnie,a przed chwila zaczal żadać uzytkownika i hasla.Nie znam takiego czegos,jak odblokowac te funkę.Licze na pomoc.andrzej

a no zabawił...słowe te piszący smile Ale zrobilem przywracanie systemy i odzyskalelm poczatkowe ustaeiernia.Dziekuje za chec pomocy.Mam prosbe..thE Bat jest pięknym programem acz skomplikowanym.Z wtyczakmi mam problem,jak je instalowac i jakie...bo spam mnie zasypuje ui blokady ,tzn.filtry nie dzialaja,mimo,ze robie filtry jak dostaje jakiego s nierchcianego maila...coz z tego ,ze filtr zobie,jak kolejne maile z tego adresu nadal przychodza,a theBat nadal nie kalsyfikuje ich jako śmieci.Bede zobowiazany.Andrzej

4

Instalujesz wtyczkę antyspamową. W zależności czy to BayesIt, Bayes Filter Plugin, Agava AntispamServant, Regula czy AntispamSniper innych technik musisz użyć. (oprócz wyżej wymienionych jest jeszcze kilka innych tyczek) Ogólnie większość wtyczek wymaga najpierw wytrenowania by później zaczęły w końcu działać. Gros z nich wspiera klasyfikację do Spamu/Hamu poprzez menu kontekstowe wiadomości z poziomu samego TB.

Opisy wtyczek można znaleźć na stronie PSTB a BayesIta w podręczniku i zachęcam do skorzystania właśnie na wstępie z tych dostępnych wiadomości. Przy wtyczkach antyspamowych jest tak, że powinno się używać tylko jednej.

5

karmandrzej napisał/a:

Dziekuję za tak fachowe i świetne osdpowiedzi i pomoc.Z haslem sobie poradzilem i pracuje za pomcą programu.Mam jego ostatnią najnowasza wersje home i jest problem znowu:(   Pomóżcie mi prosze - skonfigurowałem ładnie wszystkie konta i chciałem poukladać szablony i podpisy,a tu nic....pusto...i jak odpowiadam klientom to nie ma cytowania ich treści,jak to zrobić ,przywrócić?Pomóżcie prosze. Andrzej z Krakowa.  Sprawa tym razem pilniejsza.Bede zobowiazany.

6

Utwórz nowe konto i popatrz w jego właściwościach na szablony. Później podręcznik w łapkę i będziesz wiedział co takie dziwne twory jak:
%Quote
%FROMFNAME
%TONAME
itd......
zdziałają dla ciebie.

7

lazik napisał/a:

Utwórz nowe konto i popatrz w jego właściwościach na szablony. Później podręcznik w łapkę i będziesz wiedział co takie dziwne twory jak:
%Quote
%FROMFNAME
%TONAME
itd......
zdziałają dla ciebie.

tak:) ja rozumiem te twory juz troche,ale one zawsze juz tam w szablonach podrecznych były,a teraz mam pusto:(
Andrzej

8

Utwórz nowe konto i skopiuj zawartość. Konto później usuwasz i masz spokój.

9

karmandrzej napisał/a:
lazik napisał/a:

%Quote
%FROMFNAME
%TONAME
itd......
zdziałają dla ciebie.

tak:) ja rozumiem te twory juz troche,ale one zawsze juz tam w szablonach podrecznych były,a teraz mam pusto:(
Andrzej

tak rzeczywiście udalo mi sie zrobić jak radziłeś:) Dziekuję. A co zrobić żeby filtry dzialaly?Co przyjdzie jakies g.... to robie filtr ,ze ma to klasyfikowac do śmieci...ale i tak przychodzi i od nowa robie filtr:( Sma jest upiorny.Dzieki.Pozdrawiam.Andrzej

10

Opisz dokładnie o co chodzi z tymi filtrami.