1

Temat: Voyage parę pytań

Chciałbym wiedzieć czy we voyage jest możliwość importu backupu z the bat to bardzo ważne dla mnie, po drugie czym to się różni od pełnej wersji chcę to zakupić ale żadnego pełniejszego info nie widzę.
Po trzecie chciałbym wiedzieć czy można robić kopie we voyage i eksportować ją, a następnie zaimportować do the bat ?

2

Odp: Voyage parę pytań

Na większość pytań znajdziesz odpowiedź wykorzystując wersje testowe z ograniczeniem działania do x-dni. To ci wystarczy. Wszystkie wersje testowe są w pełni funkcjonalne w tym okresie.

Z pytaniem o różnice co do pełnej wersji to niebardzo wiem o co ci dokładnie chodzi. Voyager to okrojony TheBat Professional z funkcją zapisu do pliku .ini wszystkich ustawień (w miejsce rejestru systemowego). Okrojony gdyż nie posiada możliwości współpracy z tokenami.

Aktualizacja: Jest jeszcze chyba bardziej restrykcyjny gdyż nie pozwala na niezaszyfrowaną bazę danych programu.

3

Voyager to po prostu pełna wersja The Bat! Professional, w której dostosowano konfigurację do wymagań "przenośności". Voyager praktycznie nie korzysta z rejestru Windows, a dane konfiguracyjne przechowuje w specjalnym pliku. Dzięki temu nie wymaga klasycznego instalowania w systemie, wystarcza uruchomienie pliku wykonywalnego w katalogu, do którego rozpakowano wszystkie elementy dystrybucyjne. Po pierwszym uruchomieniu program musi być uaktywniony, a do tego jest potrzebny specjalny klucz aktywacyjny pobierany ze strony producenta. Oczywiście - wymaga to także podania "zwykłego" klucza rejestracyjnego do The Bat! Professional.

Import i eksport wiadomości (i częściowo konfiguracji) działa bez problemów w obydwie strony, a ograniczenia w wymianie konfiguracji występują tam, gdzie są używane bezwzględne ścieżki do katalogów dyskowych (Voyager trzyma katalogi kont w podkatalogu ..\Mail). Voyager korzysta z szyfrowania danych i plików konfiguracyjnych - więcej na temat charakterystycznych cech tego trybu możesz przeczytać w podręczniku we fragmentach wyróżnionych dla wersji Professional. Podsumowując: jest to program przeznaczony do zainstalowania i uruchamiania na przenośnym urządzeniu, bezproblemowo eksportujący, importujący i przetwarzający wiadomości tak jak zwykły The Bat!.

4

lazik niestety mi voyage w wersji testowej nie udało się odpalić gdyż wymaga klucza, którego przed zakupem nie mam - może jakiś link do wersji 30 dniowej ?

Za resztę odpowiedzi serdecznie dziękuję

5

Szukaj wczesnych wersji beta i użyj testowego numerku "7". Oczywiście wersja beta mówi wszystko.

6

Misiek napisał/a:

lazik niestety mi voyage w wersji testowej nie udało się odpalić gdyż wymaga klucza, którego przed zakupem nie mam - może jakiś link do wersji 30 dniowej ?

Lazik już odpowiedział, ale mnie się wydaje, że jeśli miałeś do czynienia z The Bat! w wersji Pro - z szyfrowaną bazą maili, to wystarczy. Jedyna różnica to mobilność Voyagera. Funkcjonalnie to jest (w zasadzie) wersja Pro.

7

Ok niestety nie moge znaleźć bety chodzącej bez klucza sad . Jeszcze jedno pytanie Voyager jest po Polsku ??

8

Misiek napisał/a:

Jeszcze jedno pytanie Voyager jest po Polsku ??

Tak, ponieważ jest to praktycznie ten sam program co The Bat!. Standardowo w pakiecie instalacyjnym jest plik voyager.lng z tłumaczeniami na kilkanaście języków, w tym i na polski. Jeśli chcesz miec wersję tylko polsko-angielską, pobierz z działu pobierania (http://thebat.pl/download/index.php?itemid=61) nakładkę "językową" thebat.lng (jeśli jej jeszcze nie masz) i po skopiowaniu do katalogu Voyagera zmień jej nazwę na voyager.lng.

9

Ok kupiłem i już mam i pojawia się problem pytanie. Voyager nie pojawia sie na pasku zadań windows ani po prawej w skrótach a jest jako proces w tle to jak dam pokaż pulpit jak mam spowrotem voyagera wyciągnąć program.

Druga sprawa w mailach np. z allegro nie widze fotografii jak zrobić żeby się wyświetlały?

Z góry dziękuję za pomoc smile

10

Ze względu na drugie pytanie wątek kategorycznie zamykamy.