Odp: Zawieszenie TB!
A jak z plikami tymczasowymi? Dużo masz tempów bat*?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Zawieszenie TB!
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jak z plikami tymczasowymi? Dużo masz tempów bat*?
Nie miałem żadnych bat* w TEMPie.
Ani jednego bat*.tmp ?? Gwiazdka oczywiście to jakiś tam ciąg.
A nie wiesz może czy to tylko jedna wiadomość czy może więcej (piszesz coprawda że dowolna - czy lista wiadomości jest dostępna?). Może da radę chodzić kursorami? Może dałoby się felerną wykasować? Może spróbować wejśc do konta i podfolderu wysłane linią poleceń The Bata (znaczy uruchomić go z otawrtym folderem innym niż domyślnie).
W katalogu TEMP (D:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\) nie było ani jednego bat*'a (tak, wiem, że * to dowolny łańcuch).
Na początku myślałem, że jedna (ostatnia), więc wyłączyłem podgląd wiadomości i ją usunąłem, ale okazało się, że to nie ta jedna powoduje zawieszenie, tylko nawet jakaś z połowy listy wiadomości i obojętnie z którego folderu (czy odebranych czy wysłanych).
Próba napisania nowej wiadomości także zawiesza TB!. Zmieniałem domyślny edytor na Windowsowy i nic nie zmieniło.
Usunąłem wszystkie kontakty z książki adresowej, ale spowodowało to pokazanie AV przed zawieszeniem ![]()
Oczywiście wszystkie inne konta zachowują się normalnie, mogę pisac nowe wiadomości, czytać stare... tylko to jedno konto zawiesza TB!.
Jaki tryb The Bata? Z szyfrowaną bazą danych? Może lepiej zrobić reinstall z odtworzeniem z kopii zapasowej. Lub usunąć felerne konto wcześniej na 2 sposoby wyeksportowując wiadomości - 1 z poziomu TB i 1 z poziomu zewnętrznego programu jeżeli baza nie jest OTFE.
Wyeksportowałem wszystkie wiadomości, utworzyłem nowe konto i wszystko gra. Uf ![]()
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Zawieszenie TB!
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc