Temat: kosmetyka the Bat...

Witam!
Chodzi mi o widok tekstu maila w programie the bat. Otóż zaraz po informacjach natury ogólnej ( można  zmodyfikować) jak:  od, do, temat widać treść maila dosłownie bez milimetra nawet wolnej przestrzeni tak , jakby ''witaj..'' przyklejone było jeszcze do panelu z informacjami o wiadomosci cyt. wyżej. Chciałbym ustawić by przynajmniej cm jak nie więcej odstępu utrzymany został po pierwszymi słowami wiadomosci , jak to ustawić?. A druga sprawa na maim 17'' monitorku treść wiadomosci ''przypięta'' jest ściśle do lewego marginesu , czy da się ustawić by treść albo była po środku albo rozproszona równo na całej powierchni jak w opcjach Worda ?

ps. moja propozycja do programu by dyspozytor wiadomosci uruchamiał się w trayu wraz ze startem systemu i powiadamiał o nowych mailach tak jak podobne programy mail notification , przyklad graf. program. http://www.snapfiles.com/screenshots/poppy.htm .

Pozdrawiam
smile

2

Odp: kosmetyka the Bat...

1. Inaczej jak plikiem txt2html.regexps raczej tego nie rozwiążesz. Musisz znać jedynie conieco o htmlu i nie powinno być problemu.

3 (edytowany przez Brandy5 2006-04-09 14:29:32)

jeśli chodzi o moją propozycję ulepszenia programu , bo obecnie to chyba niemożliwe, chodzi o to , by dyspozytor wiadomosci uruchamiał się w trayu wraz ze startem systemu i powiadamiał o nowych mailach tak jak podobne programy typu mail notification , przyklad graf. program. http://www.snapfiles.com/screenshots/poppy.htm , oczywiście mógby pokazywać się ten pasek Bata który pokazuje się po pobraniu poczty(tablica informacyjna) ale przed pobraniem a nie po fakcie bo wtedy i tak już generalnie wiemy , o ile nie ustawimy automatycznie pobieraj z serwera,  od kogo i czego dotyczy. Zdecydowanie brak mi tego zwłaszcza jeśli posiadamy wiele kont i sporą korespondencje , aż prosi się by taki mail notifications rezydujący w trayu informował od kogo i co przychodzi i w każdej chwili można było otworzyć wiadomości.Przecież program the Bat wprost jest do tego stworzony, do szerokiej i bogatej korespondencji, w pracy,  czemu nie ma takiego rozwiązania?.Czasem czekamy na pilną wiadomość i nie będziemy wchodzić co chwila i sprawdzać poczty ale sam powinien nas o tym poinfrmować i to bez naszego udziału sam uruchomiając się ze  startem  całego systemu i dbając o przychodzącą korespondecję oraz stosownie nas o tym informując.
Pozdrawiam
smile

4

Nie wiem w czym masz problem? Przecież i tak musiałbyś ściągnąć te wiadomość (np. problem z o2). Lepiej już użyć lini poleceń programu (/MINIMIZE /NOLOGO) i zdać się na tickera. W Baciku ustawiasz automatyczne pobieranie o zadany interwał czasowy i wszystko masz z głowy. Do tego jak pobierze to masz to już dostępne i nie tracisz czasu n a dodatkowe oczekiwanie.

5

'' W Baciku ustawiasz automatyczne pobieranie o zadany interwał czasowy..''
trzeba jednak go uruchomić najpierw, a jak ustawić by sam się włączał przy starcie  i chował w trayu a tylko dyspozytor wyskakiwał gdy coś jest?
Pozdrawiam
smile

6

Ale ty jesteś leniwy wink Masz dwa polecenia już podane. Teraz utwórz skrót do TheBata z tymi dwoma przełącznikami:
/MINIMIZE /NOLOGO
w podręczniku masz ich podanych więcej i rozpisane.

Skrót ten umieść w autostarcie systemu.