Temat: TB 3->3.5 - dwa problemy
Po aktualizacji z TB 3.0 do 3.5 natknalem sie na dwa problemy:
1. pierwszy, mniejszy, ale nieprzyjemny:
wykosiło mi z Bata zestaw ikon. Tzn. wczesniej miałem zestaw klasyczny (taki jaki byl na początku serii 1.x) - moze nie taki estetyczny, ale wygodny i czytelny. Teraz podłozyły się w jego miejsce moze i staranniej wykonane, ale lekko mdlawe. Na dokladke bez pytania pojawily sie poziome linie pod nazwami kont - ktorych za diabli nie chcę. Juz kiedys przy ktorejs aktualizacji tak mi sie robilo i korzystalem wtedy z zestawu do pobrania ze stron TheBat.pl - teraz jednak nie potrafie znalezc tego pliku (i opisu instalacji) w dziale downloadu. A menu motywow graficznych nie dosc, ze nie posiada starego zestawu, to zmienia tylko zestaw ikon z menu, ale z podglądu skrzynki już nie.
Czy da sie ponownie przestawic Bata na klasyczny wygląd?
2. Druga rzecz - po aktualizacji z jakiegos powodu sortowanie wg daty otrzymania i nadania idzie w przeciwnych keirunkach. Tzn. wczesniej jak sortowalem wg daty otrzymania (np. na wypadek, gdyby ktos mial u siebie w kompie zle ustalona datę) na zasadzie "najnowsze na gorze, to wsrod maili otryzmanych w tym samym czasie drugim sortujacym kryterium byla data nadania - sortowana w tym samym kierunku (im "mlodszy" mail, tym wyzej. Teraz te "mlodsze" idą w dół, chociaz najniedawniej otrzymane wiadomosci szeregowane sa do gory. Jak przywrocic konsekwentne sortowanie z TB 3.0?
Aktualka pochodzi z KS "Niezbędnik" (ech, moglem sie spodziewac, ze jaka gazeta, takie wersje programow).