11

Odp: Pomocy! 3.60 -> 3.63 i cala poczta zniknela!

Tylko jeżeli nainstalowałeś TBz KS i pytał się o ustawienia szyfrowania przy pierwszym starcie to zapewne nadpisał dwa najważniejsze pliki dotyczące szyfrowania. Jeżeli te .idy są nadpisane to zapomnij o jakiejkolwiek zabawie napisanej w tamty wątku.
Zresztą opisane tam metody nie wiadomo czy w końcu zadziałały.

12

o nic w ogole nie pytal. po prostu przy pierwszym uruchomieniu kazal mi wpisac haslo (jak zwykle)
no wiec wpisalem (jak zwykle) a on nagle poprosil o utworzenie nowego konta lub import kont z pliku (!). paranoja!

13

przed chwila sprawdzilem i drugi user na moim komputerze (mial normalne, nie zaszyfrowane pliki pocztowe) widzi poczte bez zadnych zmian, tak jak przed instalacja (oczywiscie ma nowsza wersje bata). czyli problemy pojawily sie tylko u mnie

14

smile A czy instalowałeś TB z KS w wersji Pro? Z tego co piszesz wynika, że nie. Tylko wersje Pro mają szyfrowaną bazę wiadomości.

15 (edytowany przez pejotl 2006-05-06 23:35:44)

jak najbardziej. jest wielkimi literami na pierwszej stronie: the bat! 3.63 Professional

po uruchomieniu w helpie to samo jest

16

No to zapewne jest to jakiś błąd wersji pochodzących z Komputer Świata.
Wrzuć gdzieś na serwer wyeksportowany plik rejestru. I wylistyj pliki w appdata z datami ich modyfikacji. Być może probelm do rozwiązania poprzez stworzenie nazwy folderu jaki miałeś w starej instalce ale rób to na kopiach i całej bazy wiadomości i samego rejestru.

17

to jak? jest na to jakas rada czy mam pisac do tfu!rcow?

18 (edytowany przez pejotl 2006-05-06 23:47:06)

plik rejestru jest tutaj:
www.interced.pl/rit.reg

a lista plikow tutaj:
www.intercedo.pl/zrzut.jpg

cos jeszcze?

19

Sprawdź podane linki i dostęp do plików bo coś nie halo z nimi - [404] File Not Found : Plik nie istnieje

20

jest juz ok (po prostu po kilku/nastu minutach je wykasowuje, zeby ich sobie kazdy nie pobral) :-)