Temat: Wady takiego rozwiązania

Witam,
ostatnio czytałem na tym forum kilka postów odnośnie programu the bat i pracy w sieci.
Mam  w domu dwa komputery, raz pracuje na jenym raz na drugim, oba sa zawsze wlaczone.
Na pierwszym zainstalowałem program the bat, i udostępniłem jego folder wraz z folderem gdzie przechowuje maile.
W ten sposób mogę używać tego programu na kompie gdzie jest on zainstalowany, jak i na drugim komputerze, poprzez podmapowany dysk. Ponieważ zależy mi na bezawaryjnej pracy tego programu, postanowiłem zapytać czy takie rozwiązanie jest bezpieczne, oczywiście interesuje mnie praktyka a nie teoria. Dodatkowe moje pytanie (chodź coś takiego nie jest mi potrzebne), to czy można mieć na dwóch komputerach uruchomiony ten sam proram (fizycznie można, ale jak z dostępem do plików z mailami?).
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź.

2

Odp: Wady takiego rozwiązania

Ja to rozwiazalem troche inaczej.
Wspolne konta pocztowe obsluguje z 3 roznych komputerkow. Dwa mam w pracy w roznych sieciach takze nawzajem sie niewidza a trzeci mam w domu.
Na wszystkich Nietopierzach mam nastawiona funkcje aby maile niebyly mazane z serwra.
Z kazdego komputerka mam dostep do serwrow pocztowych.
Tylko niewiem czy taka konfiguracja rozwiazanie rozwiaze Twoj problem.
Dodatkowo w przypadku awarii ktorego kolwiek kompa albo Nietopierza zawsze mam przynajmniej jedna kopie wiadomosci na innym komputerku i czesc na serwrze ( w zalaznosci od nastawionego czasu )

Nietwierdze ze Twoje rozwiazanie jest zle ale przy dluzszej pracy jest nastawione na dosc duze ryzyko straty poczty.