Temat: Numerowane załączniki - jak do zmienić?
Mam The Bata 3.63 i kiedy odbieram załącznik w Wordzie, to zamiast tytułu załącznika widzę jakąś numerację. Jak to usunąć?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Numerowane załączniki - jak do zmienić?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam The Bata 3.63 i kiedy odbieram załącznik w Wordzie, to zamiast tytułu załącznika widzę jakąś numerację. Jak to usunąć?
Ja sadze ze to jest problem na stronie nadawcy.
Spruboj mail z zalacznikiem wyslac sam dla siebie, tak aby otoczylo sie przez serwer.
Jak to wyglada?
Niestety, nie pomaga.
Co nie pomaga? Może ci antywirus zmienia nazwy lub firewall (np. Outpost tak robi)
Nie, nie mam Outposta. Wcześniej też się pojawiało, ale gdzieś w ustawieniach można to zmienić.
Dokładnie opiszę problem. W okienku załączników widać plik z prawidłową nazwą. Jak otworzę go np. w Wordzie, to nazwa się zmienia na jakieś np. O3EDF33. doc. Jak chcę załącznik zapisać bezpośrednio z Bata, wszystko jest ok - zapisuje się pod prawidłową nazwą.
Program zapisuje załącznik jako plik tymczasowy i jako takiemu określa my losową nazwę. Jak będziesz przechowywał załączniki w odrębnym folderze wszystkie otwierane pliki powinny mieć przy otwarciu identyczną nazwę z tą wskazaną w interfejsie programu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Numerowane załączniki - jak do zmienić?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc