1

Temat: przeczytane jako nieprzeczytane na serwerze

Witam,

Z mojego komputera korzysta kilku użytkowników a The Bat! cały czas jest aktywny. Czasem zdarza się, że ktoś odczytuje moje wiadomości i uzyskują one status "przeczytanych". Czy idzie The Bat! skonfigurować tak, aby na serwerze poczty te wiadomości wciąż pozostawały jako "nieprzeczytane"? Bo później zdarza się, że nie wiem co już było odbierane a co nie, a tego typu ustawienie rozwiązałoby problem.

2 (edytowany przez Andy 2006-09-04 22:50:44)

Odp: przeczytane jako nieprzeczytane na serwerze

wedlug mnie troche slabo opisales problem. Rozwiazan jest kilka w zaleznosci od potrzeb. W moim przypadku jak sciagam poczte przez POP3, wiadomosci na serwrze maja wprawie zawsze status nieprzeczytanych.
Jedno z rozwiazan to dla kazdego urzytkownika wprowadzic oddzielne konto na Nietoperzu, mozna dodatkowo wprowadzic rozne sposoby filtracji. Sa to rozwiazania niestandartowe ale mozliwe do rozwiazania za pomoca TheBeta.
Poznam rozne firemne "zwyczaje". Ale naszczescie w firmie w ktorej pracuje kazdy ma swoj komputer, sluzbowe konto mailowe jest traktowana na rowni z wlasna portmonetka. Nikt nikomu niepotrzebnie niezaglada.

3

Właśnie na tym mi zależy, żeby ściągając przez POP3 wiadomości na serwerze wciąż miały status nieprzeczytanych.

4

A teraz w jaki sposob czytas wiadomosci na serwri? Przez web albo TheBat?

5

Ja to mam nastawione sciaganie poczty przez POP3 z tym ze kopie wiadomosci zostaja na serwri. To jest w skrocie. Ale okolo tego jest mozliwosc nastawienia wiele parametrow.

6 (edytowany przez Gimp 2006-09-04 22:57:40)

Mógłbyś przybliżyć te sposoby filtracji tak, aby przyniosły one oczekiwany skutek? Teraz korzystam przeważnie przez TheBat, ale czasem również przez web. I jednak zdarza się, że ktoś zagląda.
Kopie zostają na serwerze, ale odznaczają się jako przeczytane i później łatwo się pogubić.