1

Temat: BAT + IMAP

Witam serdecznie!!!

Skonfigurowałem serwer IMAP i wspaniale wspólpracuje on z programem BAT, jednak na lokalnym komputerze nie są przechowywane żadne wiadomości. Czy da się tak skonfigurować program BAT, aby wiadomości z utrzymywane na serwerze IMAP były przechowywane również lokalnie?

Z góry dzięki za info.

2

Odp: BAT + IMAP

A co ze zmianami pod opcją prawego przycisku na koncie i zarządzania foldrami IMAP? Dokłądnie chodzi o opcje znajdujące się w oknie w menu synchronizacja.

3

lazik napisał/a:

A co ze zmianami pod opcją prawego przycisku na koncie i zarządzania foldrami IMAP? Dokłądnie chodzi o opcje znajdujące się w oknie w menu synchronizacja.

No niby zaznaczyłem sychronizacja. Ale nic sie nie synchronizuje. i na dysku nadal nic nie ma.

4

synchronizację czego zaznaczyłeś? Całych wiadomości? Tylko nagłówków czy jak? U mnie przy włączonych Zamówione|Synchronizuj|Całe wiadomości przy wyłączonym dostępie do serwera IMAP mam wszystkie archiwalne wiadomości dostępne w samym programie, także są ściągane i przechowywane.

5

lazik napisał/a:

synchronizację czego zaznaczyłeś? Całych wiadomości? Tylko nagłówków czy jak? U mnie przy włączonych Zamówione|Synchronizuj|Całe wiadomości przy wyłączonym dostępie do serwera IMAP mam wszystkie archiwalne wiadomości dostępne w samym programie, także są ściągane i przechowywane.

Fakt ja też mam smile

Ale gdzie to jest przechowywane?

6

zapewne w bazie programu. We właściwościach konta lub folderu i menu Pliki i katalogi powinno być gdzie są przechowywane fizycznie ściągane wiadomości.