1

Temat: Gdzie mieszczą się foldery z kontami na dysku? Proszę o pomoc!!

Witam i bardzo proszę o pomoc.
Przeszukałem już forum, ale podobnego problemu niestety nie znalazłem na forum.

Przed kilkoma dniami miałem awarię systemu Win XP (nie dał się uruchomić, ponieważ wyskakiwał komunikat, że brakowało jakiegoś pliku. Pomimo wielu prób, doinstalowanie pliku z płyty Windowsa nie było możliwe). Wiec jedynie format dysku został. Ale co z setkami danych na komputerze? Nie chcąc ich stracić posłużyłem się bootowalną "Płytą Ratunkową" (ISO) - była kiedyś w "Komputer Świecie" i przed formatowaniem przeniosłem wszystkie potrzebne dane na inna partycje (Głównie chodzi mi tu o dane dotyczące programu The Bat). Nie archiwizowałem ani nie eksportowałem, tylko po prostu przeniosłem fizycznie wszystkie pliki z partycji na partycje.

Teraz, po sformatowaniu dysku zainstalowałem z powrotem The Bata, jednak nie wiem gdzie umieścić foldery z moimi kontami e-mailowymi, wiadomościami, skrzynką adresową. Próbuje wszędzie umieszczać, ale na nic to się zdaje. Nawet nie pamiętam do wszystkich kont haseł, więc bardzo mi zależy na zlokalizowaniu poprawnego miejsca na dysku gdzie powinny znajdować się konta w The Bat.

Każdy folder dotyczy konkretnego konta e-mail. Przykładowo mam folder: lumik@xx.xx i w tym folderze są zachowane wszystkie moje dane (są tam takie foldery jak: $JUNK$, $KNOWN$, Inbox, Outbox, Sent, Terms, Trash i kilkanascie luźnych plikow). Gdzie mam przenieść folder aby w programie The Bat pojawiło się moje konto (lumik@xx.xx) z całą zawartością folderu.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

2 (edytowany przez Andy 2006-10-26 14:42:16)

Odp: Gdzie mieszczą się foldery z kontami na dysku? Proszę o pomoc!!

Dane ktore Tobie pozostaly mozesz skopiowac kdziekolwiek, ja zawyczaj daje na inna partycje co mam system.
Nastepnie zainstaluj TheBeta. Przy wytwarzaniu konta pokaz sciezke nie standartowo ale na konkretny plik z danymi konta. Mialbys odzyskac wszystkie ustawienia jezeli oczywiscie nieposzkodzily sie po awarii dysku.
Nastepne konta odzyskujesz w podobny sposob:
*Konto
*Nowe
-wpisujesz nazwe konta
*Katalog macierzysty
-wskazujesz na plik z zawartoscia konta
Zycze milej zabawy :-)

3

Odp: Gdzie mieszczą się foldery z kontami na dysku? Proszę o pomoc!!

Wielkie dzięki,

Teraz to mi się wydaje oczywiste, ale tak jak w tym przypadku często najciemniej jest pod latarnią.
Tworzyłem nowe konto i nie zauważyłem tego dużego przycisku na środku ekranu.

Jeszcze raz Andy dziękuję.