Temat: Autoresponder
Witam, wiecie może czy jest taka opcja w TB?? chodzi mi oto że, uzykownik który domnie pisze dostaje odpowiedź zwrotną z komunikatem np. że odpwiem w przeciągu 24h, i poniżej będzie np. kopia jego wiadomości.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Autoresponder
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, wiecie może czy jest taka opcja w TB?? chodzi mi oto że, uzykownik który domnie pisze dostaje odpowiedź zwrotną z komunikatem np. że odpwiem w przeciągu 24h, i poniżej będzie np. kopia jego wiadomości.
...chodzi mi oto że, uzykownik który domnie pisze dostaje odpowiedź zwrotną z komunikatem np. że odpwiem w przeciągu 24h, i poniżej będzie np. kopia jego wiadomości.
Oczywiście, można uzyskać w The Bat! takie działanie, chociaż osobiście jestem przeciwny wszelkiego rodzaju autoresponderom, szczególnie gdy są używane bez należytej uwagi i automatyczne odpowiedzi trafiają nawet na listy dyskusyjne.
The Bat! umożliwia skonstruowanie bardzo selektywnego filtru wiadomości przychodzących, który będzie tworzył i automatycznie wysyłał odpowiedź według zadanego szablonu. Warunki działania filtru możesz tak skonstruować, aby reagował on np. tylko na określonych nadawców i na wiadomości z określonego przedziału dat. Treść odpowiedzi zależy od użytego w filtrze szablonu i zastosowanych w nim makr - polecam lekturę rozdziałów o filtrach i szablonach w podręczniku. Włączenie "autorespondera" będzie polegało po prostu na włączeniu filtru.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Autoresponder
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc