1

Temat: Automatyczne zapisywanie załączników

witam

Uzywam zapisywania załączników z pewnej grupy dyskusyjnej, gdzie ludzie robią polskie wersje codziennych komiksów, i przysyłają je na grupe, celem podzielenia się i sprawdzenia poprzwnosci tłumaczenia, literówek.

nazwy plików mają postać: gaRRMMDD czyli na przykład ga061203 dla dnia 3 grudnia, 2006.
i bylo wszystko pięknie bo jak ktoś przyłał drugi raz taki plik to the bat nazywał go ga0612031 czyli dodawalł jedynkę na koncu, przy kolenym ta jedynka zamieniala się w 2 i 3 i sie dalo porównywac rózne wersje i potem zostawić sobie najładniejszą.

ALE od jakiegoś czasu dzije się inaczej:
teraz przy kolejnym pliku robi coś takiego:
ga61204 czyli usuwa 0(zero) pierwsze i 3 z konca zamienia na 4, czyli bierze tą datę jako licznik jakiś, nie wiem co sie stało, nie zmieniałem wersji, nic nie zmieniałem w ustawieniach wcześnie j byłodobrz - dodawał cyfrę, a teraz wszystko chrzani?

czy można to jakoś rozwiązać? moze jakaś wtyczna eksportująca załączniki albo coś?

bardoz proszę o pomoc.

Pozdraiwam marmez

PS. starałem sie wyszukać czy ktoś o tym nie pisał, ale nie znalazłem nic.

2

Odp: Automatyczne zapisywanie załączników

marmez napisał/a:

Uzywam zapisywania załączników z pewnej grupy dyskusyjnej...

Nic nie napisałeś jak "używasz". Czy zapisujesz załączniki ręcznie, czy przenosisz je do specjalnego folderu automatycznie?

marmez napisał/a:

usuwa 0(zero) pierwsze i 3 z konca zamienia na 4, czyli bierze tą datę jako licznik jakiś, nie wiem co sie stało, nie zmieniałem wersji, nic nie zmieniałem w ustawieniach wcześnie j było dobrze - dodawał cyfrę, a teraz wszystko chrzani?

Coś jednak musiałeś zmienić, nic nie dzieje się bez przyczyny. Podaj chociaż z jakiej wersji korzystasz.

3

Zygmunt napisał/a:

Czy zapisujesz załączniki ręcznie, czy przenosisz je do specjalnego folderu automatycznie?

Kożystam z filtru wiadomości, w operacji mam ustanione "automatycznie zapisuj załączniki do folederu" w opcjach tej funkcji mam wybrane "powiększaj nazwę pliku"

Zygmunt napisał/a:

Coś jednak musiałeś zmienić, nic nie dzieje się bez przyczyny. Podaj chociaż z jakiej wersji korzystasz.

Zgadzam się z Tobą, tylko nie pamiętam bym cokolwiek zmieniał przez od zainstalowania (luty 2006) a dziać się tak zaczeło z jakiś czas temu.

moje wersja - 3.65

4

marmez napisał/a:

nie pamiętam bym cokolwiek zmieniał przez od zainstalowania (luty 2006) a dziać się tak zaczeło z jakiś czas temu.

moje wersja - 3.65

Sprawdziłem w swojej wersji (3.86.08) i tak samo się dzieje (obcina początkowe zero i powiększa ostatnią cyfrę). Spróbuję zgłosić to jako błąd autorom, ale kiedy i w której wersji zostanie to poprawione - tego nie wie nikt.

5 (edytowany przez marmez 2006-12-04 01:06:38)

Dziękuję bardzo za sprawdzenie, to wiem, ze to nie tylko u mnie smile

Chyba wrócę do jakiejś wersji 2. bo w sumie to najważniejsza ceche tego klienta dla mnie (w tej chwili) a to kiedyś na pewno dobrze działało smile (chyba ze mnie ktoś zahipnotyzował tongue )

Gdzie można zgłosić błąd autorom?

Pozdrawiam marmez

PS. Normalne powiększanie powinno dodawać cyfrę w nawiasie a potem tylko to w nawiasie zwiększać, np ga061203(1), ga061203(2) - tak robi np. TotalCommander przy kopiowaniu plików z funkcję zmieniania nazwy w wypadku duplikatu.

6

marmez napisał/a:

Gdzie można zgłosić błąd autorom?

Już zgłosiłem - patrz https://www.ritlabs.com/bt/view.php?id=6107. Możesz założyć tam konto i dopisać swoje uwagi.

7

Zygmunt napisał/a:

Już zgłosiłem

Dziękuję.