11

Odp: Stack overflow przy uruchamianiu Bata

Instalowalem juz na roznych komputerkach TheBata i nigdy niemialem takich "schodow". Wedlug mnie wszystko zalezy od tego w jakim stanie masz Windowsy. Wiadomo ze po czasie nazbiera sie mase smieci.
Jezeli oprocz tego problemu pojawiaja sie dodatkowo aj inne problemy proponowalbym przeinstalowanie Windowsow. Jest to bolestne ale w wielu przypadkach najszybsze rozwiazanie.
Jezeli masz czas, chec i nerwy to mozna sie jeszcze troche pobawic.
Wszystko zalezy od tego jak stary jest dysk i jak sie zachowuje przy pracy.
Jezeli dysk ma ponad 1 rok napewno zaczalbym od kontroli struktury dysku i naprawy sektorow.
Polecilbym jeden ciekawy programik z ktorego czesto korzystam... ale niestety niepamietam jak sie nazywa a plytke z programem mam w pracy.
Nastepnie dokladna kontrola z aktualnym programem antywirowym.
Potem korzystam jeszcze z kilku programow, miedzy innymi:
cwshredder.exe
wwdc.exe
a nastepnie z programem CCleaner kontroluje strukture registrow i usuwam wszystkie zbedne powiazania.
Oprocz tego staram sie troche powalczyc z procesami na komputerku tak aby po uruchomnieniu systemu bylo aktywnych max 21-22 procecow.
A potem mozesz zaczac zabawe odnowa z instalacja.

Przed kilku tygodniami udalo sie dla mnie porzadnie zamulone Windowsy calkiem dobrze oczyscic ..... ale trwalo to napewno dluzej jak kompletna instalacja :-)

12

Odp: Stack overflow przy uruchamianiu Bata

Andy, dziękuję. Jakbyś pamietał o tym programiku byłbym zobowiązany.

Fakt, przeinstalowanie Windowsów i ponowne wgranie TheBat! wersja 3.85.06 powiodło się. Tym razem nie podałem pierwotnego katalogu na zbiory ale mozolnie przegrywałem je (zbiory) do nowej lokalizacji. Same skompresowane mejle i ich historia nie mogły nic skopać. Nie przegrałe natomiast ustawień kont. Program chodzi i na razie nic nie wskazuje na błędy. To utwierdziło mnie, że problem leżał w zapisach inywidualnych ustwień. Ale gdzie, tego może dowiemy się później