1

Temat: Autoforward czyli automatyczne przeadresowywanie wiadomości

Witam!
W mojej służbowej poczcie mam jedno konto, na które przychodzi dziennie kilkanaście a nawet kilkadziesiąt wiadomości. Muszę je odbierać i jednocześnie każdą wiadomość przeadresować do kolejnego adresata. Pytanie moje brzmi: czy jest taka możliwość w TheBat, żeby program automatycznie przygotowywał do wysłania (przeadresował) wiadomość otrzymaną na dane konto do zdefiniowanego adresata?

2

Odp: Autoforward czyli automatyczne przeadresowywanie wiadomości

interw napisał/a:

czy jest taka możliwość w TheBat, żeby program automatycznie przygotowywał do wysłania (przeadresował) wiadomość otrzymaną na dane konto do zdefiniowanego adresata?

Tak, wystarczy w tym celu utworzyć filtr poczty przychodzącej, który będzie reagował na dowolną wiadomość i przeadresowywał ją na podany adres (przeadresowanie jest jedną z operacji dostępnych w filtrze). Odbiorca będzie otrzymywał wiadomość w takim stanie, w jakim dotarła na Twoje konto (tak jakby pochodziła od pierwotnego nadawcy). Jeśli chcesz przekazać dalej wiadomość, musisz w filtrze wybrać operację przekazania. Różnice między przekazaniem (forward) a przeadresowaniem są opisane w podręczniku w podrozdziale Odpowiedź, przekazanie, przeadresowanie....