1

Temat: zmiana dostawcy internetu a The Bat! - cd

Nie wiem dlacego zamknięto temat, ale co tam. Pan administrator pisze:
"Z Twojego opisu niewiele wynika, chyba tylko to, że nie skonfigurowałeś parametrów konta (kont?). Z jakim serwerem chcesz się łączyć? Po rezygnacji z Neostrady połączenia z tym serwerem już chyba nie uzyskasz. Konta na serwerze Chello działają na następujących serwerach: mail.chello.pl (dla SMTP) i pop.chello.pl (dla POP3). Konfiguracja The Bat! dla połączeń przez Chello jest także opisana na ich stronie (http://www.upc.pl/obsluga_klienta/pomoc … ternet_bat), a cały problem nie dotyczy spraw poruszanych na tym forum."

A więc tak: konto miałem oraz mam na o2. Było/jest skonfigurowane tak samo. Chodzi o to ,że teraz nie łącze się z netem dzięki neostradzie tylko poprzez chello. I nie wiedzieć czemu The Bat! mam problemy z tym. Przeszukałem wszystkie ustawienia itp w Bat! i nie znalazłem nic gdzie mogę podać rodzaj połączenia. Połączony z netem jestem a poczty odebrać nie mogę. Bat! cały czas odwołuje się do neostrady.

2

Odp: zmiana dostawcy internetu a The Bat! - cd

Zobacz co masz ustawione w: Opcje - Sieć i administracja - Połącz z internetem używając

3

Odp: zmiana dostawcy internetu a The Bat! - cd

Może zbyt pochopnie zamknąłem wątek, ale problem dotyczy według mnie konfiguracji komputera. Usuń wszelkie pozostałości po Neostradzie, w szczególności połączenia sieciowe. Ja również korzystam z Chello i dostęp do wszelkich serwerów nie sprawia mi kłopotu. W The Bat! w menu Opcje | Sieć i administracja jest włączona opcja Sieć lokalna lub połączenia na żądanie i to wystarcza.