Temat: Oznaczanie poczty na serwerze jako przeczytana!!

Czy wie ktos jak zrobic zeby po sciagniecu poczty batem(3.85.03) poczta ta na serwerze oznaczna byla jako przeczytana? Potrzebne mi jest to do tego ze mam wtyczke w komunikatorze ktora mi sprawdza co okreslony czas czy mam jakiegos nowego maila na serwerze i co chwile mi pokazuje ilosc wszystkich wszystkich nie przeczytanych maili na serwerze! pozdrawiam i czekam na propozycje

2

Odp: Oznaczanie poczty na serwerze jako przeczytana!!

Twój problem nie jest zawiniony przez The Bat!, tylko przez sam sposób działania poczty (całkowicie normalny).

Po pierwsze, oznaczanie wiadomości jako przeczytanych jest możliwe tylko na serwerach IMAP i MS Exchange (pomijam obsługę poczty za pomocą przeglądarki WWW, bo to zupełnie co innego).

Po drugie, w przypadku pobierania poczty z serwera POP3 informacje o przeczytaniu i pobraniu wiadomości są przechowywane w The Bat!. Twój komunikator powinien zatem korzystać z bazy The Bat!, a to nie jest możliwe i kółko się zamyka: komunikator zawsze będzie widział na serwerze to co tam jest, niezależnie od pobrania poczty przez The Bat!.