Temat: Serwer Exchange - zawsze prośba o podanie hasła

Witam
Mam pocztę na serwerze z Microsoft Exchange, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.
Konto w wersji 3.85.03 Pro, pewnie też nie ma znaczenia, ale podaję aby były wszystkie informacje smile
Za każdym razem jak róbuję odebrać pocztę to program prosi mnie o podanie hasła ale nie mam możliwości zaznaczenia aby zapisał hasło
Wiem, że to nie jest ustawienie serwera, bo w outlooku tak nie miałem
Czy można jakoś zrobić, aby mnie nie prosił wciąż o hasło?

2

Odp: Serwer Exchange - zawsze prośba o podanie hasła

pankracy napisał/a:

Mam pocztę na serwerze z Microsoft Exchange, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.

Sądzę, że ma to podstawowe znaczenie. Spróbuj sprawdzić w Panelu Sterowania Windows ustawienia dla Poczty na zakładce "Zabezpieczenia" dla kont e-mail. Jest tam opcja Zawsze monituj o nazwę użytkownika i hasło. Warto także sprawdzić ustawienia profili dla obsługi serwera Exchange i to czy The Bat! posługuje się profilem bez włączonej opcji podawania hasła.

3

Zawsze monituj o nazwę użytkownika i hasło - odznaczone było i tak pozostawiłem
Co do pozostałych ustawień, to możesz mi napisać co i jak?
będę zobowiązany :-)

4 (edytowany przez Andy 2007-02-13 19:52:30)

Niewiem czy dobrze zrozumialem ale moze sprobuje podpowiedziec kontrole jeszcze jednego nastawienia w TheBacie:
-Modyfikacja danych konta
-Serwery
-Odbior poczty
-Uwierzytalnianie
-skontroluj opcje "Nieprzechowuj hasla, zadaj przy pobraniu poczty"

5

Andy napisał/a:

-Odbior poczty
-Uwierzytalnianie
-skontroluj opcje "Nieprzechowuj hasla, zadaj przy pobraniu poczty"

tych funkcji nie mam w mail exchange

6

Oczywiście, ustawienia dla serwera Exchange są pobierane z systemu w Windows i w The Bat! ograniczają się co najwyżej do zmiany profilu. Profile dostępu do MS Exchange są zdefiniowane w systemie i dla każdego z nich mogą być inne ustawienia haseł, serwerów itp. Sprawdź w ustawieniach poczty w Panelu Sterowania ten profil, który jest używany przez The Bat!. Nie mam w tej chwili dostępu do serwera Exchange, ale wydaje mi się, że tutaj może być jakaś niezgodność: The Bat! próbuje automatycznie wybrać profil, który ma włączoną opcję pytania o hasło.