Temat: Wysyłanie i odbieranie załączników
Mój system Vista,zainstalowałem Bata 3.99 z z "Komputer ekspert".Wszystko by było Ok gdyby nie poważny problem z wysyłaniem i odbieraniem załączników.
Chciałem znajomemu wysłać parę zdjęć zrobionych aparatem cyfrowym i zapisanych jako jpg. Konkretnie: 100_1921.JPG. Niestety po "kliknięciu na ikonę dołącz plik otwiera się okno " Dodaj załącznik" w okienku pliki typu: jest wyświetlany *.xsl. Po "kliknięciu na to pole zostaje ono podświetlone na niebiesko i wyświetlona jest cała masa rozszerzeń ,łącznie z nazwami katalogów i takich których w ogóle nie znam.Plik *.jpg nie jest widoczny natomiast widoczny jest " jpeg",jest też widoczny plik *.*.Niestety nie można w żaden sposób wpisać poprawnej nazwy pliku ani jego rozszerzenia,co praktycznie uniemożliwia wysyłanie załącznika.Jeżeli jest to "ułatwienie" to jest ono fatalne i utrudnia pracę ,a może jest to jakiś błąd więc proszę o poradę jak to poprawić lub wyeliminować.Dodam ,że z bata często korzystam ale nigdy specjalnie nie zagłębiałem się głęboko w tajniki jego konfiguracji bo nie miałem takiej potrzeby.Wykorzystuję go wyłącznie do celów prywatnych
gordon