ModY napisał/a:Dlaczego html nie jest polecany?
Bo jest używany w większości przypadków przez spamerów. Bo znacznie zwiększa wielkość przesyłki nie zwiększając wartości merytorycznej jaką niesie wiadomość. Bo niektórzy nie lubią wszelkiego rodzaju zbędnych dodatków w postaci czcionek 16px o kolorze czerwonym na czarnym tle. Wolą czytać wiadomości takie jakimi są a nie takimi jakimi sobie ktoś życzy by były.
ModY napisał/a:Jeśli ktoś wysyła do mnie wiadomość z programu outlook i używam opcji "odpowiedź" żeby odpisać wszystko jest w porządku, tzn. the bat dodaje (tak jak ustawiłem w opcjach) oryginalną wiadomość jako cytat. Problem zaczyna się jeśli wysyła ktoś do mnie wiadomość z programu The Bat. Wtedy przy wybraniu funkcji "odpowiedź" oryginalna wiadomość już się w ogóle nie pojawia w oknie jako cytat. Da się to jakoś naprawić?
SOA#1 czyli u mnie wszystko w porządku. Może coś namieszałaś w ustawieniach/szablonach odpowiedzi? Może używasz różnych formatów wiadomości w html?
ModY napisał/a:Druga sprawa - w programie outlook przy odbieraniu wiadomości w formacie html nie pojawiają się żadne załączniki, w the bat natomias do każdej wiadomości jest dołączony plik w formacie html. Czy można się tego pozbyć? Tylko proszę mi nie odpowiadać że mam sobie zmienić format na zwykły tekst bo to jest jeszcze gorsze. Znajomi do mnie piszą wiadomości, w których mają poustawiane różne rzeczy, m.in. papeterie co po odbiorze w the bat sprowadza się do załącznika.
Bo TheBat traktuje wiadomośc tak jaką ona stricte jest. A jest najzwyczajniej plikiem html. Jakbyś sobie właśnie ten plik próbował otworzyć w przeglądarce to także będzie takim jakim jest czyli treścią wopatrzoną o htmlowe znaczniki. Nie da się tu nic zmienić - taki standard działania.