Temat: Papeteria
Czy możliwe jest używanie papeterii tak jak to jest OE
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Papeteria
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
0. Czy papeteria pomoże przekazać odbiorcy sens twojego listu?
1. pozostań przy Outlooku - serio;
2. a jeśli chodzi o The Bat!, to podręcznik, rodział 'Wbudowane edytory tekstu' | 'obsługa edytora HTML' - jako tips, poniższa ilustacja:
Ad 0 - firmowa papeteria napewno podniesie wartość (jakość) list. Taka wiadomość na papierze firmowym wygląda bardziej profesjonalnie
Ad 1 - tylko po co wykupiłem licencję profesional
Ad 2 - tego próbowałem, akurat w tym zakresie OE oferuje większe możliwości
poza tym BAT jest całkiem niezłym programem pocztowym (jakich zresztą jest wiele..........)
Taka wiadomość na papierze firmowym wygląda bardziej profesjonalnie
Myślałem, że mówimy o poczcie elektronicznej ...
Ad 1 - tylko po co wykupiłem licencję profesional
Tylko ty znasz odpowiedź na to pytanie.
Ad 2 - tego próbowałem, akurat w tym zakresie OE oferuje większe możliwości
Dlatego używaj go nadal. Obawiam się, że TB! nie spełni twoich oczekiwań. Serio.
Wizyta na forum bardzo zachęca do dalszego używania Bata...... Używam go ponad rok...i jak narazie jestem zadowolony. Otym że są pewne niedociągnięcia i możliwości do usprawnień świadczą kolejne wersje (co jest normalne i godne pochwały)
Jednak czy co niektórzy nie powinni się zgłosić do microsoftu po honorarium albo przynajmniej dyplom uznania???
A kto powiedział że poczta elektroniczna ma być siermiężna (trudne słowo ;-))
Jednak czy co niektórzy nie powinni się zgłosić do microsoftu po honorarium albo przynajmniej dyplom uznania???
Wiesz, Outlook to jak się czasami ocenia to ~80% klientów e-mail, więc niestety takowe pytanie były, są i będą.
jaro2 robiłeś może trochę bardziej zaawansowaną papeterię dla najnowszego OE lub Outlooka? Ja miałem taką "przyjemność" i jak o tym pomyślę to mnie mierzi (trudne słowo) do dzisiaj. Horror:
- to co działało w OE, nie działało pod Outlookiem, mimo, że teoretycznie oba programy korzystają z tego samego silnika HTML - MSHTML 6,
- jeśli udawało się zrobić papeterię dla 'Nowy email', to przestawała ona działać lub samoistnie modyfikowała się dla funkcji 'Odpowiedz', 'Przekaż dalej' oraz przy wydruku,
- wystarczyło, że użytkownik źle umieścił kursor na początku pisania listu lub użył za dużo razy klawiasza backspace - papeteria mówiła pass.
Słowem, w wymienionych programach Microsoftu należy zapomnieć o normalnym kodzie HTML, tym który znamy ze stron WWW i tym, którym posługują się pozostałe klienty poczty. Trzeba zrobić papeterię w Wordzie, zapisać do formatu MS Word HTML i dopero można przystępować do dołączania papeterii do listów, testując ją na 100 sposobów i nadal niestety poprawiając.
Dzisiaj jeśli trafi mi się mejl wyglądający "bardziej profesjonalnie", to myślę sobie: "Aha, ta firma nie ma pojęcia o komputerach, standardach i nie przewiduje innych produktów niż Microsoftowe."
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Papeteria
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc