1

Temat: Odzyskiwanie emaili z plików TBB

Wtam wszystkich!

Potrzebuję odzyskać stare emaile.
Zauważyłem, ze The Bat tworzy w katalogu TRASH plik TBB, u mnie ma już 100MB.
Jednak, gdy próbuję odzyskać emaile z pliku TBB, to jedynie odzyskuję jeden email.

Jak odzyskać wszystkie emaile zapisane w tym pliku?

Pozdrawiam
Marcin

Odp: Odzyskiwanie emaili z plików TBB

martn napisał/a:

Potrzebuję odzyskać stare emaile.
Zauważyłem, ze The Bat tworzy w katalogu TRASH plik TBB, u mnie ma już 100MB.
Jednak, gdy próbuję odzyskać emaile z pliku TBB, to jedynie odzyskuję jeden email.

Jak odzyskać wszystkie emaile zapisane w tym pliku?

Narzędzia / Import wiadomości / Bazy wiadomości TB.

3

Tak, ale jak już napisałem, wtedy mi odzyskuje tylko jeden email. A powinno byc ich kilkaset hmm

Skoro plik jest taki wielki, to czy nie idzie idczytać z niego skasowanych wiadomości opcją "Folder / Przeglądaj usunięte wiadomości"?

Jeśli standardowe narzędzia TB nie działają, to plik może być uszkodzony. Spróbuj jeszcze zrobić następującą operację - utwórz w TB! nowy folder, wyłącz TB! i przenieś plik tbb do katalogu systemowego, który jest katalogiem tego folderu (przy okazji skasuj plik tbi w utworzonym folderze), oczywiście zastępując oryginalny. Jednak zapewne znów odczytana zostanie tylko jedna wiadomość.

Możesz poszukać rożnych zewnętrznych programów odczytujących albo konwertujących pliki TBB - tbb2mbx, MailNavigator. Ponoć co nieco można zdobyć zmieniając rozszerzenie pliku na uue i korzystając z WinRara. Całkowitą ostatecznością pozostaje grzebanie ręczne.