1

Temat: Synchronizacja pomiędzy The Bat! i Voyagerem

W domu używam wersji licencjonowanej TheBat, w pracy Voyager'a z Komputer Świata. Z poczta odbierana nie mam żadnych problemów, pozostawiam ja w obu przypadkach na 7 dni i synchronizacja jest niejako automatyczna smile i w pełni skuteczna. Ale co zrobić w przypadku poczty wysyłanej? Troche męczące i sztuczne jest wysyłanie ukrytej kopii na własny adres i potem jej przenoszenie. Jest jakiś bardziej naturalny sposób. Jeśli to ma znaczenie, to  Voyagera mam szyfrowanego na penie USB. Dzięki za wszystkie sugestie:)

2

Odp: Synchronizacja pomiędzy The Bat! i Voyagerem

Używaj Voyagera także w domu - nie ma to znaczenia w stosunku do jego licencji.

3

No niby tak, ale na penie chodzi jakieś 5 razy wolniej, mam dość sporą bazę. No i bat jest jeszcze dla 2 osób w domu a ja nie zawsze jestem w chacie smile

4

Na twoim miejscu rozdzieliłbym użytkowników. Sam używałbym Voyagera a drugą licencję wykorzystał dla pozostałych domowników z ewentualnym podziałem na konta. To IMHO najlepsze rozwiązanie. Jeśli chodzi o TB na Penie to może lepiej byś się rozejrzał za jakimś dyskliem prznośnym - używam takiego rozwiązania i mimo pond 3 GB bazy wiadomości nie widzę efektów wolnego działania TB.

5

Dzięki za podpowiedzi smile Miałem nadzieję, że będzie to łatwiejsze i bez wyrzeczeń smile Przenośny HDD to fajna rzecz, ale... słabo mieści się do kieszeni (w spodniach). A czy funkcji "Synchronizacja" nie da się jakoś "zgrabnie" wykorzystać ??

6

Popatrz na dyski 1,8 cala. naprawdę małe. Ja mam 2.5 cala i też nie jest to monstrum - wielkośc jak PocketPC.
Tu przykład 1.8 czyli jeszcze mniejszego:
http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/ … ,id,45845/

7

A co do samej opcji synchronizacji to oczywiście można ją wykorzystać tylko tyle że jest to dość mało automatyczna metoda, wymaga dodatkowego nakładu czasu. Oczywiście jeżeli chcesz tego używać to opis masz w podręczniku.

8

jeszcze raz dziękuję smile Również za poświęcony czas. przećwiczyłem synchronizację, po dojściu do wprawy można to zrobić w 5 minut, zwłaszcza, że oba baty się nie gryzą przy równoczesnym uruchomieniu na jednym kompie. fajne te maleńkie dyski smile