Temat: znikanie wiadomości i folderow

Bat po raz kolejny okazał się shit-owym programem. Wcześniej pisałem do ritlab ale teraz mam nadzieję że ktoś w Polsce wie jak uniknąć problemu znikających wiadomości i folderów. Tym razem wyleciało w powietrze 6000 wiadomości w 15 folderach. PO PROSTU CUDO !!!!
Najciekawsze, że zostają w folderze TheBat znajdującym się w Dane aplikacji.
Nie mniej ciekawe jest znalezienie miejsca w którym znajduje się zapis codziennej archiwizacji ;-(
Jeszcze gdybym używał darmowej wersji , ale ja kupiłem sobie ten "super program" i już trzeci raz mam takiego shit-a.

Może jest ktoś kto oświeci mnie co robić z tym fantem. Może po prostu zmienić program ???

Szukałem dziś miejsca w którym mogę zmniejszyć poziom zabezpieczeń tak aby meewsletter-y mogły ściągać swoją zawartość z serwerów. Mimo długiej i żmudnej pracy nie znalazłem ;-(

pozdrawiam wszystkich użytkowników tej zemsty Stalina.

2

Odp: znikanie wiadomości i folderow

Na wstępie: Twój post dopisany do innego wątku i zupełnie nie związany z tematem jego usunąłem. Na przyszłość proszę o nie powielanie tych samych wiadomości i odpisywanie w wątkach zgodnie z nakreśloną w nich tematyką.

Bat po raz kolejny okazał się shit-owym programem.

Możesz opisać te wcześniejsze problemy, które teraz uprawniają cię do takich osądów? Odnoszę wrażenie, że najogólniej pomyliłeś fora.

Wcześniej pisałem do ritlab ale teraz mam nadzieję że ktoś w Polsce wie jak uniknąć problemu znikających wiadomości i folderów. Tym razem wyleciało w powietrze 6000 wiadomości w 15 folderach. PO PROSTU CUDO !!!!
Najciekawsze, że zostają w folderze TheBat znajdującym się w Dane aplikacji.

Możesz podać wszelkie informacje zgodnie z zaakceptowanymi przy rejestracji zasadami tego forum?
W archiwum jest także takie info o dostępnych skrótach w programie:
Szukaj niepokazanych folderów -  Ctrl+Shift+Alt+L

Nie mniej ciekawe jest znalezienie miejsca w którym znajduje się zapis codziennej archiwizacji ;-(

Wystarczy wejść do menu Opcje > Konfiguracja > System  i wybrać opcję Zaawansowane w grupie Automatyczne tworzenie kopii zapasowej - zakładka Ogólne przedstawia dokładną ścieżkę do pliku kopii zapasowej.

Szukałem dziś miejsca w którym mogę zmniejszyć poziom zabezpieczeń tak aby meewsletter-y mogły ściągać swoją zawartość z serwerów. Mimo długiej i żmudnej pracy nie znalazłem ;-(

A to jest przykład, że wogóle nie czytałeś forum, jego archiwum. Podobne informacje już były podawane i temat jest zamknięty.

3

Witam,

może faktycznie byłem odrobinę niecierpliwy ale kiedy za pierwszym razem utraciłem wiadomości ze skrzynki odbiorczej ( za prawie dwa miesiące ) nikt z ritlabu nie raczył poinformować o , jak to napisał jeden z użytkowników , drobnej przypadłości - powyżej 2MB objętości skrzynki mogą się dziać różne rzeczy.

Przy okazji powiem, iż nie jestem fanem wgrywania nowych wersji. Wolę pracować na stabilnym programie.

Jeśli chodzi o archiwizację to jesli się nie mylę ma rozszerzenie *.tbk , wpisując w wyszukiwanie na dysku znajdź wszystkie pliki z rozszerzeniem tbk powinien pokazać ten o którym piszesz ;

Wystarczy wejść do menu Opcje > Konfiguracja > System  i wybrać opcję Zaawansowane w grupie Automatyczne tworzenie kopii zapasowej - zakładka Ogólne przedstawia dokładną ścieżkę do pliku kopii zapasowej.

jednak nie pokazuje go ??? DLACZEGO ?

Zabezpieczenia ; może nie umiem szukać albo nie wiem gdzie ale jeśli jest to temat wielokrotnie podejmowany do będę bardzo wdzięczny za informację jak wprowadzić zmianę żeby program sciągał z serwerów zawrtość newslettera

pozdrawiam,
nieciepliwy użytkownik Nietoperza ;-)

4

jednak nie pokazuje go ??? DLACZEGO ?

Najwidoczniej masz nieustawione.

Zabezpieczenia ; może nie umiem szukać albo nie wiem gdzie ale jeśli jest to temat wielokrotnie podejmowany do będę bardzo wdzięczny za informację jak wprowadzić zmianę żeby program sciągał z serwerów zawartość newslettera

Wystarczy wpisać w wyszukiwarce "obrazki"
http://thebat.pl/forum/viewtopic.php?id=1013

5

Drogi Administratorze,
odesłanie mnie do tego linku nie było najlepszym rozwiązaniem. Jestem typem użytkownika który nie jest skłonny do samodzielnego tworzenia elementów programu.
Mówiąc o szukaniu mówiłem o przeszukiwaniu ustawień w programie a tworzeniu cudów aby móc spokojnie przeczytać newsletter.
Jak jeden z użytkowników uważam że szanujący się program powinien mieć opcję na zasadzie odznacz i włącz.
Dlatego muszę w tym miejscu podtrzymać moją ocenę - 2.

pozdrawiam,
nadal niezadowolony użytkownik

6

Jeżeli nie umiesz korzystać z filtrów i makropoleceń co jest największą potęgą TB bijącą konkurencję na głowę, i jedyne co potrzebujesz to ściąganie obrazków nie dołączonych do przesłanej wiadomości to według mojej opinii The Bat nie jest dla ciebie - polecam skorzystać z innych produktów. Możesz oczywiście czekać na wersję 4 w której to ma się taka opcja pojawić - na dzień dzisiejszy dla TB pozostaje ci tylko zaproponowane na forum rozwiązanie.

Polecam też lekturę zasad forum, które akceptowałeś przy rejestracji, jak widzisz pytania zadawane przez ciebie były już wielokrotnie opisywane i wystarczy skorzystać z archiwum.