Temat: Czy potrzebna druga licencja?
Jezszce jedno pytanie :
Czy moge tej samej licencji uzyc na laptopie oraz na stacjonarnym pc do
odbierania poczty z tych samych kont. Czy do kazdego z nich musze wykupic nowa
lincencje??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Czy potrzebna druga licencja?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jezszce jedno pytanie :
Czy moge tej samej licencji uzyc na laptopie oraz na stacjonarnym pc do
odbierania poczty z tych samych kont. Czy do kazdego z nich musze wykupic nowa
lincencje??
jezeli uzywasz tych kopii rownoczesnie to musisz wykupic.
Przepraszam że wykopuję wątek, ale nie chce zakładać ponownie podobnego.
Co znaczy "rownoczesnie" ? Sytuacja u mnie jest taka, ze jestem w domu korzystam z The Bat'a. Ide do pracy, również z niego korzystam. Czy musze kupować drugą licencję ?
Dodam że w tym samym czasie z nich nie korzystam, bo po prostu nie mam nawet takiej mozliwosci (nie moge byc w dwoch miejscach na raz).
To tak sie chicalem tylko upewnic.
I tez kwestia taka - co jesli np. sprzedam laptopa - The Bat "przywiazuje" sie do sprzetu jak system operacyjny. czy mozna go dowolnie kopiowac na inne stanowisko (jednoczesnie kasujac z poprzedniego komputera) ?
I ja podłącze sie do tego wątku, bo nie było odpowiedzi.
Zamierzam kupic wersje profesjonal do malutkiej jednoosobowej działalnosci gospodarczej. Czy moge zainstalowac The Bata na 2 komputerach - stacjonarnym i laptopie na podstawie jednego klucza licencyjnego?
W jednym czasie korzystałbym tylko z jednej instalacji. Tzn w domu procowałbym na stacjonarnym a "na miescie" z wersji na laptopie. Czy takie działanie byłoby prawidłowe i legalne?
Podczas instalacji w katalogu głównym z programem pojawia się plik licence.txt, w którym opisano wszystkie zastrzeżenia i wymagania producenta. W myśl tej umowy licencyjnej program jest przypisywany do nabywcy (a nie do sprzętu) - czyli można go zainstalować na wielu komputerach i korzystać z niego osobiście (byleby nie w tym samym czasie). Nie jest dozwolone wypożyczanie programu, udostępnianie na zasadach leasingu lub przekazywanie go innej osobie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Czy potrzebna druga licencja?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc