Temat: Oznaczenia przy szczegołowym liczniku wiadomości
Witam,
czy może mnie ktoś oświecić co znaczą te poszczególne oznaczenia przy przy szczegółowych licznikach wiadomości (nawiasy zwykłe, ostre etc.) w panelu folderów?? Konto IMAP
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PSTB! → Ogólne → Oznaczenia przy szczegołowym liczniku wiadomości
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
czy może mnie ktoś oświecić co znaczą te poszczególne oznaczenia przy przy szczegółowych licznikach wiadomości (nawiasy zwykłe, ostre etc.) w panelu folderów?? Konto IMAP
Mam tylko jedno konto po IMAPie (tu: exchange) i nie miałem jeszcze okazji zobaczyć takich liczników (dla każdego foldera mam tzw. synchronizację całych wiadomości). Ale to raczej nie dziwi, bo poszczególnie serwery mogą mieć całkiem inne konfiguracje. Być może to są jakieś liczby pokazujące np. ilość wiadomości już zsynchronizowanych, czekających na synchronizację lub właśnie będących w trakcie synchronizacji. To tylko moje domysły.
Na jakim serwerze masz te swoje konto? Jeśli to jakaś publiczna maszyna, to może ktoś z naszych użytkowników też ma podobne zjawisko i zna jego pochodzenie ...
A ja, naiwny, sobie mniemałem, że to jakoś odgórnie jest określone.
Po obserwacjach w moim przypadku (serwer IMAP na ovh.com) pierwsza kolumna to wiadomości nowe, w nawiasie ostrym - nieprzeczytane. Kiedy wiadomość nowa, przemienia się w starą, jeszcze nie wiem :-). Bo po przeczytaniu nie.
W kolumnie drugiej, to wszystkie wiadomości na serwerze, oraz te pozostawione lokalnie (czy jak tam się to nazywa). Po oczyszczeniu i skompresowaniu folderów wyrównuje się liczba pozostawionych i usuniętych ostatecznie z serwera wiadomości.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum PSTB! → Ogólne → Oznaczenia przy szczegołowym liczniku wiadomości
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc