Temat: Mail wysłany z serwera --> the bat

Na wstępie witam wszystkich uzytkownikow forum zastanawiam się nad jednym problemem.
Używam programu the bat od dość dawna i zastanawiam się nad jedną rzeczą

Posiadam maila na wp.pl ( skonfigurowanego w programie the bat ) 
Chce aby wszystkie maile wysłane ze strony wp.pl  ( po zalogowaniu się u nich na stronie ) trafiały do mojego programu the bat.   Program mam odpalony non stop 24 h na dobę

Jak powinienem skonfigurować program ? ( maile mogą trafiać nawet do folderu inbox)

Dziwne jest to że w przypadku maila na gmail uzyskałem taki własnie efekt zupełnie przez przypadek ( chyba coś źle ustawiłem )  smile)

Czy jedynym rozwiązaniem będzie ( kopia maila do siebie )  i zgranie w programie the bat maili od siebie do jakiegoś folderu ?   

Nie wiem czy jasno opisałem mój problem ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam użytkowników programu the bat !

2

Odp: Mail wysłany z serwera --> the bat

Tak wysyłka do samego siebie to nawet w BCC to najlepsze chyba rozwiązanie

3 (edytowany przez domenypolskie 2008-02-04 00:20:10)

a czy jest to jedyne rozwiazanie ? w ten sposob bede zasmiecal swoja wlasna skrzynke email.

Nie zalezy mi na obsludze jednego adresu email na moim koncie chce jedynie otrzymywac w programie thebat maile wyslane z tego konta email . 

Moze podmiana serwerow dla odbioru i wysylki poczty powinna cos dac ?

4

Najlepszym rozwiązaniem jest używanie IMAp - nie wiem czy wp ma to czy nie, ale IMHO to najlepsze rozwiązanie pod słońcem do tego co chcesz osiągnąć i nie trzeba wogóle przeadresowywać, kombinować.