1

Temat: konfiguracja the bata dla @pino.pl

czy ktos ma z was konto pocztowe w pino.pl i udalo mu sie skonfigurowac the bata do wysylania meili ?
na stronce pino.pl pisza ze serwer smtp to smtp.pino.pl mimo takiego wpisu w ustawieniach podczas proby wysylki poczty the bat daje komunikat: "nie udalo sie połączyc z serwerem" Odbiior wiaodmosci jest bezproblemowy...

2

Odp: konfiguracja the bata dla @pino.pl

Być może masz włączony jakiś program (firewall, antywirus...), który blokuje Ci dostęp do serwera - tego nie napisałeś. Nie napisałeś także jaka jest pełna konfiguracja The Bat! dla tego konta (chodzi mi o numer portu i autoryzację użytkownika). Widzę, że serwer działa i to raczej u Ciebie są błędy. Oto dowód:

telnet smtp.pino.pl 25
220 Welcome to the @Mail v4.4 SMTP Server ( Exim ) 
ehlo xxx.yyy.zzz.qqq
250-pst2.pino.pl Hello abcxyz.chello.pl [xxx.yyy.zzz.qqq]
250-SIZE 52428800
250-PIPELINING
250-AUTH LOGIN
250 HELP
help
214-Commands supported:
214 AUTH HELO EHLO MAIL RCPT DATA NOOP QUIT RSET HELP

3

to na pewno nie firewall ani nie antywirus bo mam inne skrzynki na tym samym porcie i dzialaja ok. Pelna konfiguracja...hm... serwer taki jak podalem i odhaczone ze wymaga autoryzacji (takiej jak pop3). The bat komunikuje ze nie moze sie w ogole polaczyc z serwerem smtp.pino.pl, nawet nie probuje sie logowac... nie wiem o co chodzi.

4

uruchom linię poleceń (Start-Uruchom-cmd) i wpisz to co Zygmunt w swoim poście:
telnet smtp.pino.pl 25

5

brak odpowiedzi.... co to moze byc?
wszystkie inne skrzynki ktore tak sprawdze odpowiadaja nawet na 25tym.

6

Że coś blokuje ci połączenie - Zygmunt określił już co może być przyczyną. Napisz do supportu pino może twój IP jest blokowany.

7

sprawdzilem firewalla antywira i router domowy i nic nie blokuje a serwer i tak nie odpowiada. Jak mozna dojsc do tego co blokuje polaczenie ? Chodzi tylko o serwer pino.pl i port 25 bo wszystkie inne serwery odpowiadaja nawet na tym porcie.

8

dostawca internetu? Antyspam?