1

Temat: The Bat 4.0.11 - błędy w połączeniu POP3 i IMAP

Witam

Na początku chciałbym sie przywitać [ jest to mój pierwszy post na tym forum]

Mianowicie mam taki problem, zainstalowałem  ver. 4.0.11, podczas połączenia z protokołem pop3, program usuwa mi wiadomości z serwera ale nie pokazuje ich w programie, dodatkowo przy próbie subskrypcji folderów z konta IMAP [gmail] program dubluje foldery, nie pobiera wiadomości.
Rzecz jest o tyle dziwna że jak zainstaluje 4.0.11 na ver. 3.99 to widzi dobrze foldery, tylko nie mogę ich odświeżać bo robi się to samo, ale jak zainstaluję czystego bata i utworzę konto to już nic nie mogę ustawić

czy ktoś ma takie same problemy, czy tylko ja, a może to błąd bata

2

Odp: The Bat 4.0.11 - błędy w połączeniu POP3 i IMAP

Używam kilku kont imap na gmailu i co tam dużo mówić - TB z obsługą imapa ma duże problemy. Nie chce już mi się nawet opisywać co nie tak. Cierpliwie czekam na całkowicie przepisany imap co zapowiedzieli autorzy i najzwyczajniej staram się z TB i imap jakoś funkcjonować, choć wiem że czasami jest to trudne.

3 (edytowany przez Hunter 2008-02-10 19:14:34)

Czyli aktualnie najlepiej dać sobie spokój z obsługa IMAP przez thebat

ale ver. 3.99 w miarę dobrze sobie radzi z IMAP

4

Według mnie IMAP w TB jest niedopracowany i nie zalecam stosowania TB do takich skrzynek.

5

The Bat! 4.0.12.2 is available at
http://www.ritlabs.com/download/files3/ … b40122.rar

What's new in 4.0.12.2 since 4.0.12.1:
[-] Major bug preventing working with IMAP accounts

6

To nic nie pomoże na bolączki TB. Aktualizacji dotyczących IMAP było ostatnio bardzo dużo, ale i tak TB jest mało użytecznym klientem tych skrzynek. Przykład jest podany w pierwszym poście. Sam zresztą widzę na codzień kilkadziesiąt duplikatów, brak przenoszenia wiadomości do folderów wspólnych itd. Jak ktoś się przyzwyczaił do POP3 i wszystko z filtrowaniem działa mu dobrze to niech go łapy nie świerzbią i nawet lepiej by nie myślał co to IMAP.

7

lazik napisał/a:

..... Jak ktoś się przyzwyczaił do POP3 i wszystko z filtrowaniem działa mu dobrze to niech go łapy nie świerzbią i nawet lepiej by nie myślał co to IMAP.

przeglądając forum dziwie się że niektórzy maja takie problemy, ja nigdy nie miałem problemów z programem, filtry zawsze działały, foldery ani wiadomości nie gineły - może dlatego że dość często porządkuję foldery.
Problemy zaczęły sie z obsługą imap i w ver 4.0.x